{ "title": "İrmikli Revani Tatlısı", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/irmikli-revani-tatlisi.gif", "date": "20.01.2024 21:08:11", "author": "SEBAHAT COŞGUN", "article": [ { "article": "İrmikli revani tatlısı, bizim ülkemizde en çok bilinen ve sevilen şerbetli tatlılar arasındadır. Çok lezzetli olmasının yanında diğer tatlılara göre hazırlamasının daha kolay ve zahmetsiz olması, revaninin diğer bir tercih edilme sebebidir. Türk kültüründe ve Osmanlı saray mutfaklarında çok ayrı bir yeri olan bu muhteşem tatlıyı sizde sevdiklerinize ve en özel misafirlerinize hiç çekinmeden hazırlayabilirsiniz. Kolay gelsin.

İrmikli Revani Tatlısı Malzemeleri
Şerbeti için
İrmikli Revani Tatlısı Nasıl Yapılır?

Tatlımızı yapmaya ilk olarak şerbetini hazırlayarak başlıyoruz. Bir tencerede su ile şekeri karıştırarak ocağa alıyoruz. Kısık ateşte 15 dakika kadar kaynadıktan sonra, limonu ekleyip ocağın altını kapatıyoruz. Şerbetimizin kısa sürede soğumasını sağlamak için balkona veya soğuk bir yere kaldırabilirsiniz.

Kek karıştırma kabının içine 3 adet yumurtayı kırıyoruz. Bir bardak toz şekeri üzerine ekleyip mikser yardımı ile köpük, köpük oluncaya kadar çırpıyoruz. Ardından sıvı yağ ile yoğurdu ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Daha sonra irmik ile unumuzu da yavaş yavaş ekleyerek, akışkan bildiğimiz kek kıvamında bir hamur elde ediyoruz. En son vanilya ve kabartma tozunu da ekleyerek bir miktar daha çırpma teli ile karıştırıyoruz. Altını margarin veya sıvı yağ ile yağladığımız, kek tepsisine hamurumuzu boşaltıyoruz. Tepsiyi sağa sola hızlı hareketlerle sallayarak, hamurun tepsinin her tarafına yayılmasını sağlıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz.

Revanimiz fırından çıktıktan 10 dakika sonra soğuyan şerbeti kekle buluşturuyoruz. Revani tepsisinin üzerini daha geniş bir tepsiyle kapatarak revaninin daha hızlı şerbetini çekmesini sağlıyoruz. Daha sonra kare şeklinde dilimleyip, dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }