{ "title": "İrmikle Yapılan Tatlılar", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/Irmikle-Yapilan-Tatlilar-19.jpg", "date": "19.01.2024 23:08:58", "author": "Rana Betül Örünç", "article": [ { "article": "İrmikle yapılan tatlılar: İrmik genel olarak tatlılarda kullanılır. Durum buğdayından üretilir ve sağlığa çok yararı vardır. İçinde bulunan besin değeri sayesinde tok tutar ve enerji verir. İçerisinde bulunan yüksek protein değerinden dolayı insülin direnci sorunu olan hastaların belli miktarda irmik tüketmesi uygun olur. Çünkü irmik, kan şekerini yavaş yavaş yükseltir. Karbonhidrat bulunur ve büyüme çağındaki çocukların irmik tüketmesi uygun olur, enerji verir. Diyet uygulayan kişilere tokluk hissi verir. Kemik ve diş sağlığında etkilidir. Ph dengesini sağlar. B ve E vitaminleri yönünden zengindir. Kas sisteminin gelişmesinde de önemli bir yere sahiptir. İrmiğin herhangi bir zararı yoktur fakat tüketimi çok abartılmamalıdır.