{ "title": "İncirli Sütlü Tatlı", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/incirli-sutlu-tatli.gif", "date": "20.01.2024 17:38:10", "author": "Esra topal", "article": [ { "article": "
İncirli Sütlü Tatlı, yöresi tam olarak nereye ait olduğu bilinmemekle birlikte incirin faydalarını barındıran bu tatlı çeşidi sütle ve muhallebi pişirilerek hazırlanmaktadır. Tarifinde ufak nüanslar barındırsa da çoğu ev hanımları tarafından özellikle incir mevsiminde sıklıkla uygulanmaktadır. İncir içerdiği yüksek oranda kalsiyum ve fosfor münasebetiyle kemik ve dişlerin oluşumuna katkı sağlamaktadır. Ayrıca yine içerdiği yüksek orandaki protein, vitamin ve mineraller sayesinde de hücrelerin yenilenmesini sağlamaktadır.

İncit tatlısını yaparken kullanacağınız 100 gram incir ile bakın vücudunuzun hangi ihtiyaçlarını karşılamış olursunuz. Bedenin günlük gereksinimlerinden yüzde 30'u magnezyum ile, yüzde 17'si kalsiyum, yüzde 20'si ile fosfor, yüzde 5'i ile B1 vitamini ve yüzde 5'i ile de B2 vitamininin yüzde 4'ü karşılanmış olmaktadır.

Vücudumuza bu kadar yararlı mineral ve vitaminleri barındıran incirle haydi tatlımızı yapmaya başlayalım.

İncirli Sütlü Tatlı Malzemeleri 6 Kişilik

Keki için
Muhallebisi için
Keki Islatmak için
  • 1,5 yemek kaşığı Nescafe
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
İncirli Sütlü Tatlı Nasıl Yapılır?

İncirin mükemmel lezzetiyle birleşen bu sütlü tatlıya ilk önce muhallebiyi pişirerek başlıyoruz. 1 kilo süt, 3 yemek kaşığı mısır nişastası ve 3 yemek kaşığı unu derin bir tencereye koyalım ve sürekli karıştırarak ocakta pişirelim. Yoğun bir kıvama ulaşınca 5 yemek kaşığı toz şeker ile vanilya ekleyelim ve pişirmeye devam edelim.

Tamamen yoğun bir kıvam elde edilmesi gerektiğinden muhallebi göz göz olunca pişmiş demektir. Ocaktan muhallebiyi alalım ve bir kenarda soğumaya bırakalım. Ardından soğuyan muhallebiye toz krem şantiyi ekleyelim ve çırpıcıyla iyice çırparak bekletelim.

Muhallebi bir tarafta dinlenirken kekimizi yapmaya başlayalım. Bir kaba 1 su bardağı toz şekerle 3 adet yumurtamızı ekleyelim ve çırpıcı yardımıyla iyice köpürene kadar çırpalım. Karışıma minik minik doğradığımız incirleri, 1 su bardağı ceviz, un ve kabartma tozunu da ekleyerek bir müddet daha karıştıralım. Orta boy fazla derin olmayan bir kek kalıbına bu karışımı dökelim. Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.

Pişen keki fırından çıkaralım ve kürdanla her tarafına delikler açalım. Keki ıslatmak içinde ılık suyun içine, 2 yemek kaşığı toz şeker ve 1,5 yemek kaşığı Nescafe ekleyelim ve eriterek kekin üzerinde her tarafına eşit olacak şekilde ıslatmak için dökelim.

Son olarak önceden hazırladığımız muhallebiyi kekin üzerine dökelim ve tarçınla süsleyerek servis yapalım.

Afiyet Olsun.
" } ] }