{ "title": "İncirli Muhallebili Tatlı", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/incirli-muhallebili-tatli.gif", "date": "21.01.2024 18:07:02", "author": "murtaza bulduklu", "article": [ { "article": "İncirli muhallebili tatlı, muhteşem bir tat ve göz zevkine hitap eden olağanüstü bir tatlıdır. Bu tatlıya isterseniz pasta deyin, isterseniz şerbetli tatlı deyin ne derseniz deyin. Ama bilin ki her kategoriye uyuyor. Şimdiye kadar bu tatlıyı denemeyen varsa bilsin ki çok şey kaybetmiştir. Şerbetine koyduğumuz kahve hoş bir aroma tadı veriyor ve özellikle incirle birbirini tam anlamıyla tamamlıyor. İlk görüşte incirden dolayı ağır bir tatlı diye düşünebilirsiniz. Ama incir tanesi, şerbeti ve muhallebisi o kadar uyum sağlamış ki muhteşem bir üçlü oluşturmuş. Şimdi incirli muhallebili tatlının tarifine geçelim.

İncirli Muhallebili Tatlının Malzemeleri

Kek İçin Gerekli Malzemeleri
Şerbet İçin Gerekli Malzemeleri
Muhallebi İçin Gerekli Malzemeleri
İncirli Muhallebili Tatlı Nasıl Yapılır?

Keki Nasıl Yapılır?

İncirli muhallebili tatlı için ilk olarak keki hazırlayıp fırına verelim. Yıkayıp kuruttuğunuz incirleri küp şeklinde doğrayın. Ardından yumurta ve şekeri bir mikserle kar beyaz olana dek çırpın. Bir elinizle çırpmaya devam ederken diğer elinizle kabartma tozu ve unu yavaş yavaş karışıma ilave edin. Mikseri kapattıktan sonra incir ve cevizleri ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın. Bu karışımı daha önce yağladığınız bir kaba boşaltın. Kabınızın büyüklüğünü ayarlarken şuna dikkat edin. Kekiniz piştikten sonra üzerinde bir parmak kadar boşluk kalmalıdır. Fırınınızın ayarını 160 dereceye getirdikten sonra açın ve ısının yükselmesini bekleyin. Isı 160 dereceye ulaştıktan sonra tepsiyi fırına sürün. Bu arada siz şerbeti hazırlamaya başlayın.

Şerbeti Nasıl Yapılır?

Bir kâsede neskafe, su ve şekeri karıştırın ve bekletin. Şerbeti pişirmeyeceksiniz. Kekiniz piştikten sonra kekin üzerinde kürdanla delikler açın ve kekiniz henüz sıcakken soğuk olan şerbeti dökün. İncirli muhallebili tatlının şerbeti soğuk dökülmektedir.

Muhallebi Nasıl Yapılır?

Krem şanti ve tereyağı dışında kalan kuru malzemelerin hepsini bir tencerede karıştırın. Ardından ocağınızın altını açarak sütü yavaş yavaş hem karıştırın hem ilave edin ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Hafif hafif kaynamaya başladığında tereyağı ilave edin ve piştikten sonra ocağın altını kapatın ve tencereyi indirin. Ortalama 10 dakika kadar ılıması için beklettikten sonra toz krem şantiyi ekleyip çırpın. Şerbetlenen kekin üzerine yayarak buzdolabına koyun ve 7-8 saat boyunca soğuttuktan sonra incirli muhallebili tatlınızı servis edebilirsiniz.
" } ] }