- 1 tatlı kaşığı kahve
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1,5 su bardağı ılık su
İncirli Cevizli Tatlı Nasıl Yapılır?
İncileri çürümemesi için bir kabın içerisinde 10-15 dakika kadar suda bekletelim. Derin bir karıştırma kabında önce şeker ve yumurtayı çırpıcı yardımıyla çırpalım. Ardından tarçın, vanilya, ceviz ve kabartma tozunu da ekleyerek çırpmaya devam edelim. Son olarak incirleri de minik minik doğrayarak karışıma ilave edelim.
Yağlanmış olan dikdörtgen borcama karışımı ekleyerek önceden ısıtılmış fırında 170 derecede pişirelim. Diğer yandan muhallebiyi hazırlamaya başlayabiliriz. Muhallebi için gerekli olan malzemelerden tereyağı ve krem şanti hariç un, süt, şeker ve nişastayı ekleyerek karıştıralım. Kıvamı koyulaşan muhallebiye en son tereyağı ekleyelim. Ocaktan almadan önce krem şantiyi de karışıma ekleyerek mikser yardımıyla muhallebiyi karıştıralım. Keki ıslatmak için gerekli malzemeleri de karıştıralım ve pişen keki 5 dakika beklettikten sonra 1,5 su bardağı ıslak karışımdan alarak keki ıslatıp buzdolabına koyalım. Keki 1 gece dinlendirmemiz kıvam ve tadının tam olması için yeterlidir. Dinlenen kekin üzerini Hindistan cevizi, tarçın ve kakao karışımı serperek süsleyelim. Süslemek için dilediğiniz malzemeleri kullanabilirsiniz.
Afiyet Olsun.
"
}
]
}