{ "title": "İncir Uyutması Tatlısı", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/Incir-Uyutmasi-Tatlisi-65.jpg", "date": "19.01.2024 13:15:24", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "
İncir Uyutması Tatlısı, Türk mutfağının geneline bakıldığında kalori oldukça fazla yemekler olduğunu anlarsınız. Örneğin baklava çıtır, çıtır tatlı börek halinde olacakken, revani kek halinde olacak iken üstlerine şerbet dökülerek kalori miktarını daha da artırmışlardır. Veya çoğu fırın yemeklerinde kullanılan malzemeler direkten fırında pişirilecek iken öncesinde kızartarak yağ çektirerek yine kalori miktarını yükseltmişlerdir. Ancak o kadar kalori yiyeceklerin içinden sıyrılmayı başaran tek bir şey var oda enfes incir uyutması tatlısıdır. Bu enfes tatlıyı ne şerbet dökmüşler ne de yağ koymuşlar ne de nişasta ve una boğa bilmişlerdir. Sadece iki malzemeli oldukça hafif mi hafif bir tatlı olarak kalmıştır. İyi kide öyle kalmış Türk mutfağı çok fazla kalorili yiyecekler olan diyen kişilere önerebileceğiniz enfes bir sütlü tatlıdır.

İncir Uyutması Tatlısı Yapmanın Püf Noktaları; İncirleri eğer tüm, tüm ağzınızda hissetmek istiyor iseniz ya küçük, küçük doğrayın ya da karıştırıcıdan geçirin. Eğer karıştırıcı kullanırsanız karıştırmaya başladıktan sonra süt zaten hemen koyulaşır. Kıvamını almaya hemen başlayacaktır. Yok karıştırıcı kullanmaz iseniz karıştıra, karıştıra kıvamını alır. İncirleri uyumaya bıraktıktan sonra da acele edipte dakika başı üstünü açın. İncirleri rahat bırakın oda ısısına gelene kadar uyusunlar kendi hallerinde nasıl kendine kendine mayalanıyor diyor iseniz zaten eski zamanlarda incir sütü mayalayarak peynir yapabilmek için kullanılırdı. İncirin içerisinde bulunan bir madde sütün içinde bakteri üremesine sebep oluyor ve böylece de süt koyulaşıyor. Kıvamı aynen boza gibi muhallebi gibi oluyor. İncirin tadına göre değişir tabii ki de tatlılık oranı eğer ister iseniz şeker ilavesi yapabilirsiniz ama doğallığını hiç bozmayın. Eğer az şekerli gelir ise servis sırasında üstüne pekmez gezdirebilirsiniz. Enfes incir tatlısı oldukça kolay bir tarif gibi görülse de her şeyi bozabilecek bir nokta var ki oda ısı eğer sütün sıcaklık miktarını iyi ayarlamaz iseniz işler çok da yolunda gitmez. Eğer sütü aşırı ısıtır iseniz pelte, pelte kesilir (Aynı peynir kesiği gibi olur) tadı da değişir hafif ekşir gibi olur. Yeteri kadar ısıtmaz iseniz de bu seferde koyulaşmaz. Bu durum çok da kötü değildir. İncirli süt olarak da içebilirsiniz sorun olmaz. Eğer çiğ süt kullanır iseniz kaynatmanız gerekiyor ise yoğurt mayalar iken sıcaklıktan birazcık daha sıcak olması yeterli olur. Tarifi yarım yağlı sütten yaparak diyet tatlı yapmış olursunuz.

İncir Uyutması Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
İncir Uyutması Tatlısı Nasıl Yapılır?

Oldukça hafif ve enfes sütlü incir uyutmasını yapmak için öncelikle incirleri küçük, küçük doğrayın. Daha sonra sütü bir tencere içine alarak biraz ısıtın ancak kaynamadan ocaktan alın. Sonra incirleri sütün içine ilave edin eğer ister iseniz blenderden geçirin. Enfes incir uyutması tatlısı hazır servis kaplarına alarak tatlının üstünü bir bez ile örtün. Bir kenara oda sıcaklığına gelmesi için koyun. Daha sonra tatlıyı buzdolabına soğuması için kaldırın.

Afiyet Olsun.
" } ] }