{ "title": "İncir Tatlısı", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/incir-tatlisi.gif", "date": "20.01.2024 11:58:51", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
İncir tatlısı, tatlı severlerin çok hoşuna gidecek bir tatlı tarifidir. Muhallebi ile birleştirilen incir bambaşka bir tada bürünerek damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak. Sizde farklı bir tatlı tarifi arıyorsanız incir tatlısını deneyebilirsiniz. İncir sağlık açısından da oldukça faydalı bir meyve türüdür. İncirin tatlı versiyonu ile çocuklarınıza, eşinize, dostunuza harika bir tatlı hazırlayarak onları bu lezzet ile buluşturabilirsiniz.

İncir Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
Muhallebisi için
Islatmak için
İncir Tatlısı Nasıl Yapılır?

İlk önce incirleri yarım saat kadar sıcak suda bekleterek yumuşatın. Ardından yumurta ve toz şekeri mikser yardımı ile çırpın. Üzerine un ve diğer malzemeleri ekleyin. Son olarak yumuşayan incirleri minik minik doğrayıp karışıma ilave edin. Cevizi eliniz ile parçalayarak malzemelere ekleyip karıştırın. Borcam tepsiyi güzelce yağlayıp hazırladığınız karışımı borcam tepsiye dökün. Tatlıyı 170 derecede ısınan fırına atarak pişmeye bırakın.

İncir tatlısının muhallebisi için, uygun bir tencereye nişasta, un, süt ve toz şekeri ekleyerek karıştırın. Tencereyi orta hararetli ocağa alın ve devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına getirin. Karışım koyulaşınca içine tereyağını ekleyip karıştırmaya devam edin. Bir iki taşım daha kaynadıktan sonra ocaktan alın. Toz kremşantiyi ilave edip mikser ile beş dakika kadar çırpın.

Keki ıslatmak için kahve, toz şeker ve 1,5 su bardağı ılık suyu çukur bir kabın içinde homojen bir şekilde karıştırın. Pişen keki hazırladığınız karışım ile ıslatın. Hazırladığınız muhallebiyi ıslattığınız keke düzgünce sürün. Üzerini tercihe bağlı Hindistan cevizi, Antep fıstığı tozu ile süsleyebilirsiniz. Hazır hale gelen incir tatlısını 1 gece buzdolabında bekleterek servise sunun.

Afiyet olsun.
" } ] }