{ "title": "İmam Sarığı Tatlısı", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/imam-sarigi-tatlisi.gif", "date": "20.01.2024 01:35:53", "author": "murtaza bulduklu", "article": [ { "article": "İmam sarığı tatlısı, adıyla, şekliyle ve tadıyla oldukça farklı ve görsel güzelliği olan lezzetli bir tatlı çeşididir. Eminim çoğu kişi bu tarifle ilk defa karşılaşacak ve de çok ilginç geldiği için de hemen bu tarifi yapmak isteyecektir. Aslına bakarsanız her yemeği veya tatlıyı şekillerine ve içeriklerine göre adlandırıyoruz. Bu tatlının da adı şeklinin imam sarığına benzemesinden gelmiştir. Şimdi imam sarığı tatlısının tarifine geçelim.

İmam Sarığı Keki İçin Malzemeleri
İmam Sarığı Kreması İçin Malzemeleri
İmam Sarığı Üzeri İçin Malzemeleri
İmam Sarığı Tatlısı Nasıl Yapılır?

İmam sarığı tatlısına başlangıçta ilk olarak kremasını yaparak soğumaya bırakacağız. Kreması soğurken arada bir karıştırın ki donarak kalıplaşmasın.

Krema hazırlandıktan sonra kekin yapımına geçiyoruz. İlk olarak yumurta ve şekeri iyice köpürüp beyazlayana kadar mikserle çırpın. Köpüklendikten sonra zeytinyağı ilave edin ve ardından sıcak suyu kaşık kaşık ilave ederken siz çırpmaya devam edin. Ardından vanilya, kakao, kabartma tozu ve unu ilave edin ve bir kaşıkla iyice karıştırın.

Bir fırın tepsisi içerisine yağlı kâğıdı sererek üzerine hamuru dökün. Önceden fırının ısısını 190 dereceye aldıktan sonra ısınmış fırına tepsiyi sürün ve 10-15 dakika pişirin. Kekiniz piştikten sonra fırının altını kapatarak keki çıkarın ve bir müddet soğumaya bırakın. Kekiniz soğuduktan sonra yuvarlak bir kalıpla keserek yuvarlak parçacıklar haline parçalara ayırın. Kalıbınız yoksa bardak ile kesmenizi tavsiye etmiyorum. Çünkü bardağın camı kalın olduğu için kesilen kenarları sıkıştırdığından dolayı hamurlaşabilir. Bunun yerine pet şişeyi ortadan kesip onu kalıp olarak kullanabilirsiniz.

İmam sarığı tatlısının kreması için sıkma tabancanız varsa oku kullanın yoksa bir poşete koyup poşetin bir kenarını keserek sıkabilirsiniz. Oluşturduğunuz her yuvarlak kek parçasını bir kaşık süt ile ıslatın ve kekin üzerine kremayı bir miktar sıkın. İkinci yuvarlak kek parçasını da alıp ilk yaptığınız kek parçasının üzerine kapatın. Tüm parçalara aynı işlemi uyguladıktan sonra üç yemek kaşığı kremayı bir kâseye koyun ve muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın. Hazırladığınız pastaların kenarlarını bu muhallebi kıvamındaki kremaya ve Hindistan cevizine bulayarak bir tepsiye yan yana yerleştirin.

Çikolata ve kaymağı karıştırarak bu küçük pastaların üstünde boş kalan yerlere çikolata sosundan döküp yayın. İmam sarığı tatlınız hazır hale gelmiştir. 1-2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
" } ] }