{ "title": "İki Renkli İrmik Tatlısı", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/iki-renkli-irmik-tatlisi.gif", "date": "21.01.2024 05:16:35", "author": "murtaza bulduklu", "article": [ { "article": "İki renkli irmik tatlısı, ani gelen misafirler için evde bulunan malzemeler için kolayca yapılabilecek hem görüntüsüyle hem de tadıyla gözü ve mideyi dolduracak lezzetli bir tatlı çeşididir. Hanımlar için bu tatlı türü ile az malzemeyle pratik tatlı yapabilirsiniz. Bu irmik tatlısı, yapılış kolaylığının yanında olası hata riski de az olduğundan zaten az olan zamanda bir de kötü sonuç verme hatası zaten kaldırılamaz. Bu nedenle böyle dar zamanlarda en risksiz tarifleri tercih etmek en mantıklıca bir iştir.

İki renkli irmik tatlısında dikkat edilmesi gereken en önemli nokta irmiğin markasıdır. Çünkü her irmik markasının inceliği aynı olmadığından bazı tür markalarda irmik ince olur ve tarifteki irmik miktarını artırmanız gerekebilir. Şimdi pratik bir tarif olan iki renkli irmik tatlısının tarifine geçelim.

İki Renkli İrmik Tatlısının Malzemeleri
İki Renkli İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Yarım litre sütü bir tencereye koyun ve 5 çorba kaşığı irmik, 5 çorba kaşığı şeker ve damla sakızını atın. Ocağın altını açarak iyice kaynayana kadar karıştırın ve karışımınız iyice koyulaşana kadar pişirin. Hazır olan karışımı içerisine streç filim serdiğiniz metal kek kalıbına dökerek üzerini kaşıkla düzeltin. Bir tencereye çilekleri koyarak çileklerin suyunu salana kadar ısıtın. Ardından blenderden geçirdikten sonra tekrar tencereye koyarak koyulaşana kadar pişirin.

Bir başka tencerede kalan yarım litre sütü, beş çorba kaşığı irmiği ve beş çorba kaşığı şekeri karıştırarak iyice koyulaşana kadar pişirin. Bu karışım hazır hale geldikten sonra içine çilek püresini ilave ederek bir taşım kadar kaynatın ve kalıba aldığınız damla sakızlı irmiğin üzerine dökerek üzerini düzenleyin. İki renkli irmik tatlınız oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına koyun ve 2-3 saat dinlendirin. Servis edeceğiniz zaman ters çevirip kalıptan çıkarın ve dilimleyerek servis edebilirsiniz.

İki Renkli İrmik Tatlısında Farklı Lezzet

Çilek sosunu yaparken çilekleri biraz fazla yapıp bir miktarını artırarak üzerine şeker ilave edip irmik tatlısının üzerine dökebilirsiniz. Daha renkli ve görsel güzelliği olsun isterseniz çilek yerine böğürtlen, ahududu veya karadut gibi farklı meyvelerle sos hazırlayıp üzerine dökebilirsiniz.
" } ] }