{ "title": "Hoca Sarığı Tatlısı", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/hoca-sarigi-tatlisi.gif", "date": "21.01.2024 07:35:46", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "
Hoca Sarığı Tatlısı, son günlerin en popüler tatlıları arasında yer alan ve büyük küçük herkes tarafından beğeniyle tüketilen bu leziz tatlı tarifimizi ister kabul günlerinizde ister ikindi çaylarınızda veya sizin için oldukça önemli olan özel günlerinizde hazırlayarak sevdikleriniz ve kendiniz için harika bir tatlı şöleni hazırlayabilirsiniz. Sizlerde bu şahane tatlıyı mutfağınıza dahil etmek isterseniz buyurun birlikte hazırlayalım.

Hoca Sarığı Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
Kreması için
Üzeri için
Hoca Sarığı Tatlısı Nasıl Yapılır?

Hoca sarığı tatlımızı hazırlamaya ilk olarak tatlımızın keki ile başlayalım. Karıştırma kabımıza öncelikle 4 adet oda sıcaklığında bekletilmiş yumurtaları kırdıktan sonra üzerine 1 su bardağı toz şeker ilave ederek tel bir çırpma teli ile çırparak karışımı kar haline gelene kadar çırpalım. Köpük köpük olan yumurta ve şekerin üzerine 1 su bardağı dolusu elenmiş un, 3 yemek kaşığı kakao, 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu ve 3 yemek kaşığı su ilave ederek karışımı pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım. Ardından hazır hale gelen kek hamurumuzu yağlanmış fırın tepsisine dökerek yayalım ve önceden ısıtılmış 180 derece fırına vererek kekimiz kabarıp kızarana kadar pişirerek fırından çıkartıp kekin soğumasını bekleyelim.

Kekimiz soğurken bizde tatlımızın kremasını hazırlayalım. Uygun bir tencereye önce su bardağı soğuk süt ilave ettikten sonra üzerine 1,5 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı buğday nişastası, 1 çay bardağı toz şeker ve 1adet yumurta sarısı ilave ederek tencereyi ocağa koyalım. Karışımı bir tahta kaşık yardımıyla sürekli karıştırarak krema koyulaşıncaya kadar pişirelim. İstenilen kıvama gelen kremamızı ocaktan aldıktan sonra üzerine 1 paket şekerli vanilin ilave ederek kremayı bir mikser yardımıyla 3-4 dakika kadar çırptıktan sonra soğuması için beklemeye bırakalım.

Daha sonra iyice soğuyan kekimizi kesmek için bir su bardağının ağız kısmını ıslatarak keki bardak yardımıyla keserek yuvarlak daireler elde edelim. Tüm keki bardak yardımıyla daireler şeklinde kestikten sonra ilk dairenin üzerine bir kaşık soğuyan kremadan alarak bolca sürdükten sonra üzerine kesilen diğer bir keki kapatalım Üst üste kapatılmış kekin kenarlarına da bolca krema sürerek Hindistan cevizine kenar kısımları bulayalım. Aynı şekilde tüm kesilen kekleri tamamladıktan sonra kekin üzerine bermari usulü eritilen bitter çikolata ile kenarlarına taşırmadan bir kaşık alarak yayarak hoca sarığı tatlımızı buzdolabına ve en az 3-4 saat buzdolabında dinlendirerek servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }