{ "title": "Hindistan Cevizli Tatlılar", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/hindistan-cevizli-tatlilar.gif", "date": "18.01.2024 22:46:34", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Hindistan cevizli tatlılar, Hindistan cevizi birçok tatlının vazgeçilmez malzemelerinden biridir. Hem sütlü hem de hamurlu tatlılarda kullanılan ve tatlılara bambaşka bir lezzet katan, Hindistan cevizi ile hazırlanan tatlı tarifli arıyorsanız sizin için seçtiğimiz tariflere göz atabilirsiniz. Birbirinden lezzetli ve basit tarifler vazgeçemediğiniz tarifler arasında yer alacak.

Hindistan Cevizli Tatlı

Hindistan Cevizli Tatlı İçin Gerekli Malzemeleri
Şerbeti için
Hindistan Cevizli Tatlı Nasıl Yapılır?

Çukur bir kabın içinde yumurta ve şeker köpük, köpük oluncaya kadar çırpılır. Karışıma sıvıyağ, Hindistan cevizi, un ve kabartma tozu eklenerek tel çırpıcı ile homojen bir şekilde karıştırılır. Hazırlanan hamur yuvarlak fırın tepsisine dökülerek 180 derecede ısıtılmış fırına verilir. Yarım saat kadar pişirildikten sonra fırından alınarak soğumaya bırakılır.

Şerbeti için toz şeker ve su uygun bir tencereye alınarak 10-12 dakika kaynatılır. Şerbet biraz ılıdıktan sonra soğuyan kekin üzerine eşit şekilde dökülür. Kek dilimlenerek üzerin Hindistan cevizi ile süslenip servis edilir.

Afiyet olsun.

Saray Lokumu

Saray Lokumu İçin Gerekli Malzemeleri
Saray Lokumu Nasıl Yapılır?

Margarin uygun bir tencereye alınarak eritilir. Eriyen yağın üzerine un eklenerek unun kokusu çıkıncaya kadar kavrulur. Kokusu çıkan unun üzerine vanilya, toz şeker ve 5 su bardağı süt eklenip devamlı karıştırılarak pişirilir. Muhallebinin topaklanmaması gerekmektedir. Bunun için devamlı kısık ateşte karıştırılmalıdır. Muhallebi kaynayıp göz göz olunca ocaktan alınır. Büyük bir borcam tepsinin tabanına bolca Hindistan cevizi serpilir. Hindistan cevizinin üzerine hazırlanan muhallebi dökülerek yayılması sağlanır. 10 dakika kadar oda sıcaklığında bekletildikten sonra buzdolabına alınarak iyice soğutulur. Soğuyan muhallebi buzdolabından alınarak üzerine tekrar Hindistan cevizi serpilir. Muhallebi ince şeritler şeklinde uzunlamasına kesilir. Şeritler rulo şeklinde sarılarak ceviz içine batırılır. Saray lokumu servis için hazır.

Afiyet olsun.

Hintpare Tatlısı

Hintpare Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
Şerbeti için
Hintpare Tatlısı Nasıl Yapılır?

Ufak bir tencereye toz şeker ve su ilave edilerek ilk olarak tatlının şerbeti kaynatılır. Şerbet 10 dakika kaynadıktan sonra limon suyu eklenir ve 10 dakika kadar daha kaynatılır. Kaynayan şerbet ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.

Hamuru için, çukur bir kabın içine oda sıcaklığında erimiş tereyağı, yumurta, sıvıyağ, pudra şekeri, Hindistan cevizi ve karbonat eklenerek iyice karıştırılır. Karışan malzemelere yavaş yavaş un ilave edilerek yumuşak kıvamda bir hamur elde edilir. Hazırlanan hamur 15 dakika kadar dinlendirildikten sonra yumurta büyüklüğünde parçalar koparılır. Her bir parçaya avuç içinde oval şekil verilir. Fırın kabına yağlı kâğıt serilerek şekil verilen hamurlar sıralanır. Hamurların üzerine yumurta sarısı sürülür. Fırın önceden 180 dereceye ayarlanarak ısıtılarak fırın kabı ısınmış fırına verilir. Üzerleri pembeleşinceye kadar pişirilir.

Pişen hamurlar fırından alınır ve ilk sıcaklığını attıktan sonra soğuk şerbet kepçe yardımı ile dökülür. Tatlılar şerbetin içinde 45 dakika kadar bekletilir. Şerbetini iyice çeken tatlılar servis tabağına alınır ve üzerleri Hindistan cevizi ile süslenerek servis yapılır.

Afiyet olsun.
" } ] }