{ "title": "Helva Tatlısı", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/helva-tatlisi.gif", "date": "23.01.2024 03:53:20", "author": "orhan esen", "article": [ { "article": "Helva tatlısı, Şeker, yağ, un veya irmikle yapılan bir çeşit tatlıdır. Helva tatlısı geleneksel tatlılardan olup Türk mutfağında irmik helvası ve un helvası olarak yapılmaktadır. Özellikle kandil gecelerinde ve ölen kişilerin ardından yapılması geleneklerimizdendir. Helvanın tereyağlısı daha çok tercih edilenlerdendir.

Helva yaparken değişik türde malzeme kullanılarak farklı helva çeşitleri yapılabilir. Mesela leblebi tozuyla yapılan helva veya mısır unu helvası gibi değişik türde helvalar yapılabilir. Tabi ki helva tatlısı yapımında helvanın tarifi kadar helvanın yapılış şekli de önemlidir. Yani helvanın önemli püf noktaları vardır.

Helva Yapmanın Püf Noktaları
İrmik Helvası

Gerekli malzemeler
Helva Tatlısı Üzeri için
  • Muz, ceviz, sarelle
Helva Tatlısı Nasıl Yapılır?

Geniş bir tencerenin içinde irmik, tereyağı ve sıvı yağı koyup, irmiğin rengi koyulaşana kadar kavurun. Daha sonra üzerine şekeri de ekleyip karıştırmaya devam edin. Su ve sütü de ekleyip kavurmaya devam edin. Suyunu çekene kadar kavurun. Suyunu çektikten sonra üzerine zevkinize uygun olarak ceviz, muz veya sarelle ile süsleyin. Helva tatlısını yaparken başka malzemeler de kullanarak daha farklı tarifler yapabilirsiniz.

Mısır Unu Helvası

Gerekli Malzemeleri
  • 2 su bardağı mısır unu
  • 100 gram tereyağı
Şerbeti için
  • 2 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
Helva Tatlısı Nasıl Yapılır?

Önce bir tencerede şerbeti hazırlayın. Geniş ve derin bir teflon tencerede ise tereyağını eritin. Sonra mısır ununu ekleyip yaklaşık 20 dakika kadar kavurup karıştıralım. Kavurduktan sonra ocağı kısıp, üzerine daha önce hazırlamış olduğunuz şerbeti dökün. Helvanın şerbeti iyice çekmesi için biraz bekletin. Helva şerbeti emdikten sonra servis yapabilirsiniz.
" } ] }