{ "title": "Hatay Kabak Tatlısı", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/hatay-kabak-tatlisi.gif", "date": "21.01.2024 14:31:45", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "
Hatay Kabak Tatlısı, kış aylarının vazgeçilmez şahane tatlısı olan kabak tatlısını bir de Hatay usulü olarak denemek isterseniz işte sizlere yapımı oldukça kolay olmasının yanı sıra yöresel bir lezzete de sahip olan bu mükemmel lezzeti çarşı pazardan kabak mevsimi geçmeden denemenizi ısrarla tavsiye ediyorum.

Hatay Kabak Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
Uygun bir kabın içine yarım su bardağı toz kireci ilave ederek üzerine 1 litre su ekleyip su ve kireci iyice karıştıralım. Ardından kireç kabın dibine çökünce üste kalan suyu bir kepçe yardımıyla tamamen alın. Üsten alınan su hakiki kireç kaymağı olmaktadır.

Kabağın Kirece Batırılması

Doğranmış kabak dilimlerini bir tencereye yerleştirin ve elde edilen kireç kaymağını kabakların üzerine döktükten sonra kabakların üzerine baskı uygulaması için bir porselen yemek tabağı kapatarak 1 gece bu şekilde bekletelim. Ertesi gün kabakları kireç kaymağından çıkartarak birkaç su iyice yıkayalım ve yıkanmış kabakları ayrı bir tencerenin içine yerleştirerek tekrar üzerine su ilave ederek yaklaşık 1 saat kadar bekletip verilen sürenin sonunda kabakları tekrar yıkayarak süzdürelim.

Hatay Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır?

Uygun bir tencereye kabak dilimlerini yerleştirdikten sonra üzerine 1 kg toz şeker ve 5-6 su bardağı su ilave ederek ocağa koyalım. Kabaklar kaynayıncaya kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra ise kısık ateşte tencerenin kapağı açık olacak şekilde kabaklar parlak bir renge gelinceye kadar yaklaşık olarak 2 saat kadar pişirelim. Ardından 2 saatin sonunda kabakların üzerine 2 su bardağı kaynar su ve yarım adet limon suyu ilave ederek birkaç dakika kadar daha kabakları kaynatarak ocaktan alarak kabakları soğumaya bırakalım. Soğuyan kabakları servis tabağına alarak üzerine dövülmüş ceviz içi serpiştirerek servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }