{ "title": "Haşhaşlı Revani Tatlısı", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/hashasli-revani-tatlisi.gif", "date": "21.01.2024 22:08:03", "author": "murtaza bulduklu", "article": [ { "article": "
Haşhaşlı revani tatlısı, yapımında püf noktalarına uyduğunuz takdirde harika lezzetli ve tam kıvamında bir tatlı yapmış olursunuz. Bu tatlının revaninin içine irmik katılan bir tatlı olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Bu tatlının keki aynı normal kek gibi pişiriliyor. Bu yüzden normal kek yapmayı biliyorsanız revani yapmaktan korkmayın. Kek yapıyor gibi hamurumuzu hazırlayıp pişiriyor sonra da haşhaşlı revani tatlısının şerbetini üzerine döküyoruz. Yani tek fark şerbetin dökülmesidir.

Haşhaşlı Revani Tatlısı Yapmanın Püf Noktası
Haşhaşlı Revani Tatlısının Malzemeleri
Şerbeti için
Üzeri için
Haşhaşlı Revani Tatlısı Nasıl Yapılır?

İlk olarak haşhaşlı revani tatlısının şerbetini hazırlamak için şeker ve suyu bir tencereye koyarak kaynatalım. Şekerli su kaynadıktan sonra altını kısalım ve kaynamasını bekleyip limon suyunu ilave ettikten sonra altını kapatıp ocaktan alalım ve soğuması için serin bir yerde bekletelim.

Hamur için ilk olarak yumurta ve toz şekeri mikserle önce yüksek devirde bir miktar çırptıktan sonra devrini düşürüp bir süre daha çırparak yumurtanın iyice beyazlaştığını görene kadar devam edelim. Ardından süt, tereyağı ve irmiği karıştırarak bir süre daha karıştıralım. En son olarak da haşhaş, kabartma tozunu ve unu yavaş yavaş ekleyerek karıştırmaya devam edelim. Revani hamurumuz hazır olduktan sonra kare şeklindeki borcama koyalım.

Fırına haşhaşlı revani tatlısının kekini koymadan önce fırının derecesini 180'e getirerek ısısının hazır olmasını bekleyelim. Sonra borcamı fırına verebilirsiniz. Ortalama revani tatlısını 20-25 dakika kadar pişin. Fakat bu süre içerisinde fırının kapağını asla açmayın. Erken açtığınız taktirde kabarmış olan kekiniz birden sönecektir. Bu nedenle ilk 20 dakika fırının kapağının açılmaması oldukça önemlidir. Pişen haşhaşlı revani tatlısını fırından çıkarın ve birkaç dakika bekledikten sonra dilimlemeye başlayabilirsiniz. Ardından tamamen soğuyan şerbeti revani tatlınızın üzerine gezdirin. Revani tatlınız soğuduktan sonra kremşantiyi süt ile çırpın ve krema sıkma torbası ile revaninizin üzerini süsleyin ve servis yapın.
" } ] }