{ "title": "Halley Tatlısı", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/halley-tatlisi.gif", "date": "21.01.2024 10:54:30", "author": "SEBAHAT COŞGUN", "article": [ { "article": "Halley tatlısı, çocuklarınızın en sevdiği atıştırmalık olan halley kullanarak yapılan bu tatlıyı çocuklarınızın ne kadar beğeneceğinden hiç şüpheniz olmasın. Çok az zahmetle ve kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu tarifi, özellikle sıcak yaz günlerinde akşam yemeklerinden sonra, dondurma eşliğinde en özel misafirlerinize gönül rahatlığıyla ikram edebilirsiniz. Kolay gelsin.

Halley tatlısı malzemeler
Halley tatlısı nasıl yapılır?

Toz krem şantiyi bir bardak soğuk süt ile paketinin üzerindeki tarife göre hazırlayıp buz dolabına kaldırıyoruz. Halleyleri kesme tahtasının üzerinde küçük kareler halinde doğradıktan sonra, geniş bir karıştırma kabının içerisinde halleyler ile krem şantiyi karıştırıp, üzerine Hindistan cevizi ve fındık içini serpiştiriyoruz. Kaşık ile yavaş bir şekilde karıştırarak, Hindistan cevizi ile fındıkların karışımın her tarafına eşit miktarda dağılmasını sağlayın. Ardından hazırlamış olduğumuz bu harcı streç film üzerine koyup. Mümkün olduğu kadar rulo şeklini vermeye çalışıyoruz. Tam anlamı ile bir silindir meydana getirerek buzdolabında iki veya üç saat bekletiyoruz. Çikolata sosunu paketinin üzerindeki tarife göre hazırlayarak, devamlı karıştırmak sureti ile soğutuyoruz. Buzdolabından çıkardıktan sonra pastamızı 2 cm kalınlığında dilimlere ayırıyoruz. Servis tabağına aldıktan sonra üzerine çikolata sosu dökerek, yeniden buzdolabına kaldırıyoruz. İkram edeceğimiz zamana kadar buzdolabından çıkarmayınız. Servis etmeden önce dilerseniz servis tabağına çeşitli meyveler ve dondurma ile süsleyerek ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

" } ] }