{ "title": "Hafif Tatlılar", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/hafif-tatlilar.gif", "date": "19.01.2024 11:55:26", "author": "Öznur TAŞPINAROĞLU", "article": [ { "article": "
Hafif tatlılar, Tatlı krizine girdiğimiz dönemlerde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz tariflerdir. Özellikle aniden gelen konuklar için de hafif tatlı tariflerinden birini veya birkaçını hazırlayıp sevdiklerinize tatlı ikramlar sunabilirsiniz. Hafif tatlı tarifleri kilo sorunu yaşayan kişiler içinde kaçınılmaz olacaktır.

Sakızlı Muhallebi Tarifi Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi Nasıl Yapılır?

Sakızlı muhallebi için derin ve dibi tutmayan bir teflon tencere alalım ve içerisine sütü boca edelim. Üzerine de toz şekeri ve unu ilave edip karıştıralım. Tencereyi ocağın üzerine alalım ve içerisine kalan diğer malzemeleri ilave edip kısık ateşin üzerinde karıştırarak pişirelim. Sakızlı muhallebi istenilen kıvama geldiğinde ocağın altını kapatalım ve tatlımızı borcamın üzerine dökelim. Arzu ederseniz eğer tatlıyı servis kuplarına veya küçük kaselere paylaştırıp soğumaya bırakabilirsiniz. Servis kaselerine aldığımız tatlıyı buzdolabına soğumaya bırakalım. Tatlı soğuduktan sonra servis yapılabilir hale gelmiştir.

Afiyet olsun.

Limon Pelteli Muhallebi Malzemeleri
Limon Pelteli Muhallebi Nasıl Yapılır?

Limon pelteli muhallebinin ilk olarak peltesini hazırlamaya geçelim ve limonatayı bir pişirme kabına alalım. Üzerine de mısır nişastasını ilave edip karıştıralım. Ocağın altını kısık ateşte açalım limonata ile nişastayı pelte kıvamına gelene dek pişirelim. Ayrı bir tencerenin içerisine sütü koyalım. Sütün üzerine de vanilyalı pudingi ilave edip sürekli karıştırarak pişirelim. Puding piştikten sonra ocağın altını kapatalım.

Servis kuplarının iç kısmını suyla ıslatalım ve kupların içerisine birer kepçe ölçüsünde hazırladığımız pelteden koyalım. Peltenin üzeri kabuk tutunca da vanilyalı pudingden ilave edip kupları bir tepsinin içerisine alalım. Arzu ederseniz pudingle peltenin arasına birer tane bisküvi veya çikolata parçacıkları ilave edebilirsiniz. Bütün işlem bittikten sonra tatlıyı soğuması için buzdolabına kaldıralım, sonra kupların içerisine ters çevirerek servis tabaklarına çıkartalım. Şekli bozulmadan çıkarttığımız tatlıları sunum yapalım.

Afiyet olsun.

Çilekli Yalancı Tavuk Göğsü Malzemeleri
Çilekli Yalancı Tavukgöğsü Nasıl Yapılır?

Dibi tutmayan bir tencere alalım ve içerisine tereyağını ilave edip hafif şekilde kavuralım. Unun kokusu çıkınca içerisine toz şekeri ve sütü koyarak, çırpıcı ile karıştıralım. Unun kıvamı açıldığında tel çırpıcıyla sürekli karıştırarak pişirelim. Muhallebi istenilen kıvamına geldiğinde tel çırpıcıyla karıştırmayı bırakalım ve mikserle tatlıyı 10 dakika kadar çırpalım. Kıvama gelen çilekli yalancı tavukgöğsünü ıslatılmış olan bir kare borcamın üzerine döküp yayalım. Tatlının üzeri soğuduktan sonra çilek dilimleri yerleştirelim ve buzdolabına kaldıralım. Tatlıyı bir gece buzdolabında bekletelim ve ertesi gün istenilen vakitte dilimleyip sunum yapalım.

Afiyet olsun.

Suphangle Tarifi Malzemeleri
Suphangele Tarifi Nasıl Yapılır?

Suphangeleyi hazırlamak için bir pişirme kabının içerisine süt, kakao, un ve de nişasta ilavesi yapıp karıştıralım. Tencereyi ocağın üzerine alalım ve orta harlı ateşte sürekli karıştırarak pişirelim. Muhallebi kıvamına gelen tatlının içerisine çikolata ile tereyağını ilave edip, karıştırmaya devam edelim. Bir taşım kaynayan tatlıyı kuplara veya kaselerin içerisine paylaştırıp tezgâhın üzerinde bir müddet bekletelim. Tatlıların ilk sıcaklıkları çıkınca buzdolabına kaldıralım. Üzeri kabuk tutan tatlımızı buzdolabından alıp üzerine Hindistan cevizi veya toz Antep fıstığı serpiştirip sunum yapalım. Arzu ederseniz tatlı kaselerin en alt kısımlarına kek parçacıkları veya bisküvi kırıntıları serpiştirip üzerine de tatlıdan ilave edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }