Hafif tatlı tarifleri, çabuk yapılan ve hafif tatlı tarifleri arıyorsanız verdiğimiz tariflere göz atabilirsiniz. Akşam yemeklerinden sonra ailecek tüketilebilecek ya da misafirlerinize ikram edebileceğiniz birbirinden güzel ve hafif tarifler ile ziyafet şöleni yaşayabilir ve tatlı krizlerinizi bastırabilirsiniz. Büyük küçük herkesten tam not alacak tarifler favorileriniz arasına girmeye aday olacak.
Afyon Sarması
Afyon Sarması İçin Gerekli Malzemeleri
5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
Yarım paket margarin
Hindistan cevizi
Damla sakızı
1 paket kaymak
Toz Antep fıstığı
Afyon Sarması Nasıl Yapılır?
Uygun bir tencerenin içine unu koyun. Kısık ocakta, bir tahta kaşık yardımı ile unun sararmasına izin vermeden biraz kavurun. Un kavrulunca süt, toz şeker, yarım paket margarin ve damla sakızını ekleyin. Devamlı karıştırarak topaklanmadan muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Pişen muhallebiyi ocaktan alıp, 5 dakika kadar mikser ile çırpın. Borcam tepsinin tabanını Hindistan cevizi ile kaplayın. Hindistan cevizinin üzerine pişirdiğiniz muhallebiden incecik dökün. Kaymağı bir miktar süt ile açın. Muhallebinin üzerine kaymağı yayın. Kaymağın üzerine geri kalan muhallebiyi dökün. Tatlıyı buzdolabına alarak 1 gün boyunca bekletin. Ertesi gün tatlıyı 2 parmak kalınlığında şerit şeklinde kesip, rulo olacak şekilde katlayın. Üzerine toz Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.
Limon Pelteli Puding
Limon Pelteli Puding İçin Gerekli Malzemeleri
Yarım litre limonata ya da tercihe göre başka meyve suyu
1 kahve fincanı mısır nişastası
1 tane vanilyalı puding
3,5 su bardağı süt
Arası ve Üzeri için
Bisküvi kırıntısı
Damla çikolata
Limon Pelteli Puding Nasıl Yapılır?
Uygun bir tencereye limonata ve mısır nişastasını ekleyerek koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Başka bir tencerede vanilyalı pudingi pişirin. Kullanacağınız kup ya da bardakları ıslatın. Kuplara ilk olarak vanilyalı pudingi yarısına gelecek şekilde boşaltın. Pudingin üzerine bisküvi kırıntısı ve damla çikolata yerleştirin. En üst kısma limonatalı muhallebiyi dökün. Tatlıyı bir gece buzdolabında dinlendirin. Ertesi gün kuplardan ters çevirerek servis tabağına çıkartın. Limonatalı pelteli puding servis için hazır.
Afiyet olsun.
İrmik Tatlısı
İrmik Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
5 su bardağı süt
10 çorba kaşığı toz şeker
9 çorba kaşığı irmik
1 tane vanilya
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı kakao
İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?
Sütü tencereye alarak, üzerine irmik ve toz şekeri ekleyin. Orta hararetli ocakta devamlı karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Karışımı ocaktan aldıktan sonra üzerine margarin ve vanilyayı ekleyerek mikser ile 3-4 dakika daha çırpın. Kullanacağınız kupları ıslatın. Kupların yarısına kadar hazırladığınız muhallebiden dökün. Arta kalan muhallebiye kakaoyu ekleyerek yine mikser ile birkaç dakika çırpın. Kuplardaki sade muhallebinin üzerine kakaolu muhallebiden dökün. Tatlıyı bir gece buzdolabında dinlendirin. Arzuya göre servis anında tatlıyı kuplardan ters çevirerek servis tabağına çıkarabilirsiniz. Oldukça hafif bir tada sahip olan irmik tatlısı servis için hazır.
Afiyet olsun.
Muhallebili Havuç Tatlısı
Muhallebili Havuç Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
1 kilo havuç
1 paket pötibör bisküvi
1 su bardağı + 5 çorba kaşığı toz şeker
4 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1,5 çorba kaşığı nişasta
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
1 çay bardağı iri çekilmiş fındık
Hindistan cevizi
1 tane vanilya
Muhallebili Havuç Tatlısı Nasıl Yapılır?
Havuçları iyice yıkadıktan sonra rendeden geçirin. Uygun bir tencereye alarak üzerine 1 toz şeker ilave edin. Havuçlar bıraktığı suyu tekrar çekinceye kadar pişirin. Pişen havucun içine pötibör bisküviyi ufalayarak ekleyin. Üzerine fındık ve cevizi ilave edip karıştırın. Dikdörtgen borcam tepsinin tabanını ıslatın. Tepsinin tabanını Hindistan cevizi ile kaplayın.
Tatlının muhallebisi için, Süt, nişasta ve unu ufak bir tencereye alın. Muhallebi göz göz olana kadar devamlı orta hararetli ocakta karıştırın. Kıvam alan muhallebiyi ocaktan alarak içine vanilyayı ekleyip 4-5 dakika kadar mikser ile çırpın. Muhallebi ilk sıcaklığını attıktan sonra havuçların üzerine dökün. Üzerini Hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapın.