{ "title": "Hafif Sütlü Tatlılar", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/Hafif-Sutlu-Tatlilar-92.jpg", "date": "21.01.2024 00:10:03", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Hafif sütlü tatlılar, tatlı yeme isteğinizi karşıladığı gibi sindirimi de kolaydır. Şuruplu, hamurlu tatlıların yanında kurtarıcı gibidir. Akşam yemeklerinden sonra bile ikram edilebilir, doyasıya tatlı yiyebilirsiniz. Üstelik bu tatlıların yapımı da son derece kolaydır. Malzemelerini her an elinizin altında bulabilirsiniz. Fırında pişirme yok, kabarmadı derdi yok, sindirimi zor olacak derdi yok bu tatlıların. Sütlaç, keşkül, puding, kazandibi, muhallebi, tavuk göğsü, güllaç gibi hafif sütlü tatlıları herkesin sevdiğini düşünüyoruz. Sizler için kolay, hafif sütlü tatlılar arasından en beğeneceğinizi düşündüğümüz tarifleri hazırladık. Bunları mutlaka denemenizi öneririz.

Hafif sütlü tatlılar

Tavuk göğsü: bu lezzetli sütlü tatlıyı yaz kış hazırlayabilirsiniz. Evde süt, şeker ve un varsa hemen tavuk göğsü yapabilirsiniz. Hele akşam için misafir bekliyorsanız, sabahtan hazırlayın ve ne ikram edeceğinizi hiç düşünmeyin. Hazırsak malzemelerimizi verelim ve tatlıyı hazırlamaya başlayalım.
Tavuk göğsü nasıl yapılır?

Tencerenin içine sütü koyalım. Un ve şekeri ilave ederek, karıştırıp kaynatalım. Tencereyi ocaktan almadan önce içine vanilyayı ilave edelim. Ocağı kapatınca tatlıyı mikserle yüksek devirde en az 10-15 dakika çırpalım. Tavuk göğsü aynı sakız kıvamına gelmeli. Daha sonra tatlıyı içini ıslattığımız bir borcama dökelim. Bunu buzdolabında en az 3-4 saat bekletelim. Servis sırasında dilimleyerek tabaklara aldığımızda üzerine ceviz ve Hindistan cevizi serpelim.

Afiyet olsun.

Çikolata soslu muzlu muhallebi: Hafif sütlü tatlılar arasında muazzam bir lezzettir. Çikolata sosun muhallebiye kattığı lezzete bayılacaksınız. Hazırladığınızda tatlının görselliği sizi bile şaşırtacak. Hemen tatlımızın malzemelerini paylaşıyoruz. Fazla uğraşmadan yapacağınız bu sütlü tatlıyı beğeneceğinizi umuyoruz.
Çikolata soslu muzlu muhallebi nasıl yapılır?

Önce tencerede süt, şeker, un ve vanilyayı karıştırın. Bunu muhallebi kıvamında pişirin. Ocaktan aldığınızda hafif ılıtarak, içine muzları koyun. Bunu karıştırıcı ya da çırpıcıyla muhallebinin içine yedirin. Muz muhallebiyle birlikte iyice karışsın. Daha sonra çikolata sosu üzerinde yazdığı gibi hazırlayın. Güzel görsel kaselerin içine biraz muhallebiden koyun. Üzerine çikolata sos ve yeniden muhallebi koyun. Dışarıdan bakıldığında harika görünecek. Bu sütlü tatlının üzerine dövülmüş ceviz, fındık kırığı gibi süslemeler yapabilirsiniz. Buzdolabında soğutarak tatlınızı ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sütlaç: Hafif sütlü tatlıların vazgeçilmezlerinden biridir. Hanımların hepsi bunu yapmayı bilir. En önemli püf noktası tatlının kıvamıdır. Pirinç ve süt ana malzemesini oluşturur. Özellikle çocukların çok seveceği bu tatlıyı birlikte yapalım. Malzemelerini hemen hazırlayalım. Evdekiler sabırsızlanmaya başladı. Sütlaç deyince kimse dayanamıyor.
Sütlaç nasıl yapılır?

Sütlaç malzemeleri oldukça azdır. Ancak lezzeti hiç beklemediğiniz kadar güzel oluyor. Önce tencereye süt ve pirinci koyalım. Biz tarifte pirinç unu gibi kıvam arttıran malzemeler kullanmadık. Çünkü ağır ateşte süt ve pirinci haşlayarak pirincin nişastasının tatlımızı koyulaştırmasını sağlayacağız. Süt ve pirinç ağır ateşte pirinçler çatlayana kadar iyice haşlansın. Ocaktan almadan önce içine vanilya ve toz şekeri ilave edelim. Şekeri önce koyarsanız, pirinçler diri olur. Daha sonra tatlıyı sıcakken kaselere paylaştıralım. Üzerlerine en yakışan tarçını gezdirelim. Soğuduktan sonra sütlaç servisi yapabiliriz. Hatta sütlaç ılık olarak bile harika oluyor. Tercih size kalmış, biz dayanamadan ılıkken hemen tüketiyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }