- 2 paket sade krem şanti
- 1 su bardağı süt
Gürcü Tatlısı' Nasıl Yapılır?
Şerbetli tatlıları hazırlarken kek karışımını hazırlamadan önce şerbeti önceden kaynatarak soğumaya bırakmalısınız. Böylece şerbeti tatlıya döktüğünüzde tatlı hamurunun şerbeti daha iyi çekmesini sağlamış olacaksınız. Şeker ve suyu bir tencereye ekleyerek kaynamaya bırakalım. Kaynadıktan sonra birkaç damla limon suyunu ekleyerek ocağı kapatalım.
Diğer bir karıştırma kabında yumurta ve şekeri ilave ederek mikser yardımıyla önce yüksek devirde karıştırmaya başlayalım. Tamamen köpüklü beyaz bir kıvam elde edince diğer malzemelerden sıvıyağ, ceviz, Hindistan cevizi, vanilya ve en son kabartma tozunu ekleyerek bir müddet daha karışım tamamen homojen olacak şekilde karıştırmaya devam edelim.
Tamamen karışan hamuru yağlanmış bor cam tepsiye dökelim. 50 cm kalınlığında bor cam tepsi tercih ederseniz tatlınız daha kabarık duracaktır. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede tatlımızı fırına verelim ve 35-40 dakika kadar pişirelim. Pişen tatlımızın üzerine daha önceden kaynatıp soğuttuğumuz şerbetimizi dökelim ve tatlının şerbeti dökmesi için dinlenmeye bırakalım. İyice şerbeti çeken Gürcü tatlımızın üzerini krem şanti ve tercihe bağlı olarak file fıstık ve badem içi ile süsleyerek ikram edebilirsiniz.
Afiyet Olsun.
"
}
]
}