{ "title": "Gül Tatlısı İrmikli", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/Gul-Tatlisi-Irmikli-41.jpg", "date": "19.01.2024 04:23:24", "author": "Rana Betül Örünç", "article": [ { "article": "Gül tatlısı irmikli, İçerisindeki protein sayesinde kan şekerini yükseltir, şeker ve insülin hastalarına iyi gelir. Tok tutar, diyet yapan kişiler sık sık tüketir. Kas ve sinir sistemini çalıştırır. Enerji depolamaya yardımcı olur. Vücudumuzda bulunan su dengesini korur. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Hazmı kolaylaştırır. B ve E vitamini yönünden zengindir. İrmik insan sağlığı için çok faydalı bir besindir. Genel olarak irmik tatlılarda çok sık kullanılmaktadır. Çok farklı bir lezzeti vardır. İrmiğin birden fazla tatlı çeşidi bulunmaktadır. Bunlara örnek olarak dondurmalı irmik tatlısı, irmikli lokum, sütlü irmik tatlısı, irmikli şekerpare, peynirli irmik helvası, irmikli muzlu tatlı verilebilir. Bir diğer tatlı ise gül tatlısı irmikli.

Gül tatlısı irmikli tarifi malzemeleri
Şerbeti için
Gül tatlısı irmikli nasıl yapılır?

İlk olarak 3.5 su bardağı şeker ve 4 su bardağı su kaynatılır şerbet haline getirilir. Hazırlanmış olan şerbet soğumaya bırakılır. Daha sonra un margarin krema haline getirilir. İçerisine yumurta kırılır ve irmik eklenir. Yoğrulduktan sonra yoğurt, sıvı yağ, kabartma tozu, vanilya ve un da eklenir. Yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur açılır ve ince bir şekilde açılır. Çay bardağı ile hamur kesilir. Hamurların yarısı üst üste gelecek şekilde 4 adet kesilmiş hamur koyulur ve rulo şeklinde sarılır. Sarmadan önce isteğe göre fındık koyulur. Sarılan rulo iki parçaya bölünür ve yağlanmış tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir. Fırından çıktıktan sonra soğumuş şerbet dökülür ve şerbeti çekmesi beklenir. Şerbeti çekmiş gül tatlısı servis edilir.
" } ] }