{ "title": "Gökkuşağı Tatlısı", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/gokkusagi-tatlisi.gif", "date": "19.01.2024 03:07:12", "author": "murtaza bulduklu", "article": [ { "article": "
Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafir ağırlayacağınız zamanlarda sevdiklerinizi bu tatlı ile mutlu edeceksiniz. Bu tatlının yapımı kek yapımı kadar kolay ve zahmetsizdir. Şimdi gökkuşağı tatlısının tarifine geçelim.

Gökkuşağı Tatlısının Malzemeleri
Gökkuşağı Tatlısı Nasıl Yapılır?

Gökkuşağı tatlısı için ilk olarak şerbetimizi hazırlayacağız. 3.5 bardak su ve 3.5 bardak toz şekeri iyice kaynattıktan sonra limon dilimini içerisine atıp soğuması için beklemeye alın.

3 yumurtayı ve bir çay bardağı toz şekeri bir kap içerisinde mikserle en az üç dakika çırpın ve ardından diğer malzemelerin hepsini ekleyip bir tahta kaşıkla karıştırın. Dikkat etmeniz gereken şey unun karışıma eklenmesi aşamasıdır. Unu bir elinizle yavaş yavaş eklerken diğer elinizle karıştırmaya devam edin.

Fırının altını açın ve dereceyi 200'e ayarlayın. Tepsiye yağlı kâğıdı serin ve kek hamurunu bu kâğıda döküp yayın. Fırının derecesi 200 dereceye ulaştığında keki fırına verin ve 20 dakika pişirin. Bu esnada kesinlikle fırının kapağını açmayın. Çünkü kekin pişmesinden önce kapağı açtığınız taktirde kekiniz sönecektir. Kekin üzeri kızarınca fırından çıkarın ve daha büyük bir tepsiye ters çevirerek çıkarın. Bu esnada soğuttuğunuz şerbeti kekin üzerine dökün. Kek hamurunuz şerbeti emdikçe kabaracaktır.

Gökkuşağı tatlınız bir süre şerbeti emmesini bekledikten sonra bir bardak yardımıyla yan yana daireler şeklinde çıkarın ve çıkardığınız daire şeklindeki kekleri ters çevirerek servis yapacağınız tepsiye aralıklarla sıralayın. Daireleri ayırdıktan sonra arada kalan kekleri iki çorba kaşığı Hindistan cevizi ve kakao ile iyice yoğurun ve çok küçük köfte şeklinde yuvarlak yoğurarak yuvarlak hamurların üzerine birer tane yerleştirin.

Üzerini krem şanti, kaymak, fıstık veya dilediğiniz başka bir şeyle süsleyebilirsiniz. Gökkuşağı tatlınız servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }