{ "title": "Gelin Tatlısı", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/gelin-tatlisi.gif", "date": "20.01.2024 10:06:28", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Gelin tatlısı, yapılışı kolay ve oldukça pratik bir tatlı türü olan gelin tatlısını kabul günlerinizde ya da davet sofralarınızı süslemek için hazırlayabilirsiniz. Kısa sürede mükemmel bir tatlı hazırlamak istiyorum diyorsanız gelin tatlısı tarifi tam size göre. Herkesten tam not alabilecek gelin tatlısı nasıl yapılıyor? Hangi aşamalardan oluşuyor gelin hep beraber bakalım.

Gelin Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
Şerbeti için
Üzeri için
Gelin Tatlısı Nasıl Yapılır?

Gelin tatlısına şerbetini hazırlayarak başlayın. Tatlının şerbeti için ufak bir tencereye 3 su bardağı su ve 3,5 su bardağı toz şeker koyun ve şeker eriyene kadar karıştırın. 15-20 dakika kadar kaynatın. Şerbeti ocaktan almadan birkaç dakika önce limon suyunu ilave edin. Ocaktan aldığınız şerbeti soğuması için bir kenara alın.

Gelin tatlısının hamuru için, derin bir kabın içine süt, tereyağı ve sıvıyağı ekleyerek karıştırın. Üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hazırladığınız hamuru 10 dakika kadar dinlendirerek 20 parçaya bölün. Her bir parçayı avuç içinde yuvarlayın. İç malzemesi için ceviz ve tarçını karıştırın. Elinizle yuvarladığınız hamurları yine eliniz ile yassıltın. İçine yeteri kadar cevizli harçtan ilave edin ve katlama yeri üstte kalacak şekilde yağlı kâğıt yerleştirdiğiniz fırın tepsisine sıralayın. Fırınınızı 190 dereceye ayarlayarak tepsiyi fırına verin. Yaklaşık yarım saat pişirin. Pişen tatlıları fırından alarak üzerlerine soğuk şerbeti dökün. Tepsinin üzerini başka bir tepsi ile kapatarak tatlının şerbeti çekmesini sağlayın. Servis anında üzerine toz Antep fıstığı ve Hindistan cevizi serpiştirerek servis yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }