{ "title": "Gelin Bohçası Tatlısı", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/gelin-bohcasi-tatlisi.gif", "date": "21.01.2024 11:46:32", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Gelin bohçası tatlısı, isterseniz bayramda, isterseniz canınız tatlı yemek istediğinizde hemen hazırlayarak tüketebileceğiniz oldukça lezzetli bir tatlıdır. Bu tatlımızda bir çeşit baklava türüdür. Hem de oldukça pratik yapımı, güzel görünümüyle gönülleri fethedecektir. Tatlıyı hazırlarken fazla zorlanmayacaksınız. Sanki iri mantı yapar gibi kolay bir şekilde hazırlanıyor. Şimdi gelin bohçası tatlısını birlikte kısa sürede hazırlayacağız. Haydi, hep birlikte başlayalım.

Gelin bohçası tatlısı için gerekli malzemeler
Şerbet malzemeleri
Üzeri için malzemeler
Gelin bohçası tatlısı nasıl yapılır?

Hamuru yoğuracağınız uygun bir kabın içine yumurtaları ve yoğurdu koyarak karıştırın. İçine sıvı yağı ilave ederek karıştırmaya devam edin. Daha sonra sirke ve kabartma tozunu içine koyun. Unu azar azar ilave ederek, tam kıvamında bir hamur elde edin. Hamurdan yaklaşık 36-40 tane beze hazırlayın. Bu bezelere kısa bir süre dinlenmeye bırakın. Bezeleri 8-10 kat olarak üst üste açacağız. Bunun için her bir bezeyi yaklaşık fincan tabağı kadar açın. Bunların arasına 1 tatlı kaşığı kadar nişasta koyarak, üst üste dizin. Dizdiklerinizi 8-10 kat kadar yapın. Bunları merdane yardımıyla büyütebildiğiniz kadar açmaya başlayın. Dilerseniz büyüdüğünde oklava kullanabilirsiniz. Bu şekilde daha ince olacaktır. Elde ettiğiniz yufkadan aynı mantı yapar gibi ortalama 6 cm'ye kadar kareler kesin. Bu parçaların aralarına iri ceviz parçalarını koyun. Yine mantı yapar gibi parçaları köşelerinden ortada birleştirerek tek tek kapatın. Bunu yaparken açılmaması için elinizle iyice bastırın. Bunları fırın tepsisi içine sık bir şekilde dizin. Hazırlık bittikten sonra üzerlerine yemek kaşığıyla sıvı yağ gezdirin. Yağınız az gelirse, miktarını biraz arttırabilirsiniz. Bu arada fırınınızı 200 dereceye ayarlayarak ısıtmaya başlayın. Fırın tepsisini içine koyarak tatlının pişmesini sağlayın.

Bu arada sizde tatlının şerbetini hazırlamaya başlayın. Malzemeleri tencerenin içine alın. Bunu orta ateşte şerbet kıvamına gelinceye kadar kaynatın. Fırındaki tatlı pembeleşince dışarıya alabilirsiniz. Tatlı soğuduktan sonra, hazırladığınız koyu kıvamdaki şerbetinizi ılık olarak üzerine dökün. Şerbetiyle yaklaşık 2 saat kadar dinlenen gelin bohçası tatlısınız servise hazırlayabilirsiniz. Konuklarınızın beğeneceğini tahmin ediyoruz. Ağızda dağılan tatlının çıtır çıtır lezzetiyle severek tüketileceğini ve müdavimi olacağınızı söyleyebiliriz.

Afiyet olsun.
" } ] }