{ "title": "Gazoz Tatlısı", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/gazoz-tatlisi.gif", "date": "19.01.2024 00:17:23", "author": "SEBAHAT COŞGUN", "article": [ { "article": "Gazoz tatlısı, lezzeti ve görünüşü ile baklavayı aratmayacak kadar özel bir tatlıdır. İncecik açılmış hamura mayanın verdiği yumuşak lezzetin damaklarınız da bırakacağı tat sizi çok etkileyecek. Düğünlerde, bayram ikramlarında, akşam yemeklerinden sonra, dilediğiniz herhangi bir zamanda hazırlayabileceğiniz gazoz tatlısını sizde çok beğeneceksiniz. Kolay gelsin.

Gazoz Tatlısı Hamuru İçin Malzemeleri
İçi için malzemeler
Şerbeti için malzemeler
Gazoz Tatlısı Nasıl Yapılır?

Tatlımızı yapmaya başlamadan önce bir tencerenin içine su ve şekeri karıştırarak kaynatıyoruz. Şerbetimiz orta ateşte 10 dakika kadar kaynadıktan sonra limon damlalarını ekleyip ocağın altını kapatarak şerbeti soğumaya bırakıyoruz.

Tatlının hamurunu hazırlamak için, karıştırma kabınızın içine bir bardak gazozu boşaltın. Ardından mayayı ilave ederek gazozun içinde mayayı eritin. Daha sonra margarini, yumurtaları ve tuz ile şekeri ekleyip karıştırın. Yavaş yavaş un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Hamur istediğimiz kıvama geldikten sonra, hamuru tezgâhın üzerine alarak 4 eşit parçaya ayırdıktan sonra bezeler elde edelim. Bir beze alarak oklava yardımı ile ince bir şekilde açalım. Küçük bir tavada tereyağını eriterek, açmış olduğumuz bezenin içine sürelim. Üzerine tarçınla karıştırdığımız ceviz içini bol miktarda serpiştirerek, bir kenarından başlayarak fazla sıkı olmayacak şekilde rulo halinde saralım. Rulodan bir parmak kalınlığında parçalar kesip, yağladığımız fırın tepsisine iç kısmı yukarı gelecek şekilde aralarında 2 cm boşluk kalacak şekilde sıralayalım. Diğer bezelere de aynı işlemi uygulayarak tatlının yapma aşamasını tamamlıyoruz. Fırın tepsisinde odanın sıcaklığına göre yarım veya bir saat mayalanmasını sağlayalım. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirelim. Tatlımız fırından çıktıktan 5 dakika sonra soğuyan şerbeti üzerine dökelim. Tatlı tepsinin üzerini daha geniş bir tepsi ile kapatın. Yaklaşık 2 saat sonra istenilen kıvama gelecektir. Tatlı şerbetini çektikten sonra dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }