{ "title": "Galeta Unlu Tatlı", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/galeta-unlu-tatli.gif", "date": "23.01.2024 06:35:56", "author": "SEBAHAT COŞGUN", "article": [ { "article": "Galeta unlu tatlı, özenle hazırladığınız, sofraların finalini, görüntüsü ve lezzetiyle şölene dönüştürebilecek, muhteşem bir tatlı çeşididir. Sütlü ve şerbetli tatlıyı bir arada sunan bu eşsiz tarifi sizlerde kolayca hazırlayarak, herkesin taktirini kazanabilirsiniz. Denenmiştir, herkese tavsiye ederiz. Kolay gelsin.

Galeta Unlu Tatlı Malzemeleri
Şerbeti için
Kreması İçin Malzemeleri
Üzeri için
Galeta unlu tatlı nasıl yapılır?

İlk olarak orta büyüklükte bir tencereye su ve şekeri koyup ve limon suyu damlatıp,10 dakika kadar kaynatarak tatlının şerbetini hazır hale getiriyoruz. Daha hızlı soğuması için balkon gibi daha soğuk bir yere kaldırabilirsiniz.

Tatlının kekini hazırlamak için kek karıştırma kabının içine yumurtaları kırıyoruz. Ardından toz şekeri ekleyip mikser ile kar halini alıncaya kadar 5 dakika çırpıyoruz. Mikseri bir kenara alıp, sıvı yağ, ceviz içi, vanilya ve galeta ununu ilave edip, çırpma teliyle karıştırıyoruz En son kabartma tozunu ekleyip, karıştırdıktan sonra, dibini yağlanıp, unlanmış fırın tepsisine hamurumuzu boşaltıyoruz. Tepsiyi ileri geri sallayarak hamurun tepsinin her tarafına yayılmasını sağlıyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Fırından çıktıktan 10 dakika sonra hazırladığımız şerbeti kekin üzerine döküp, tepsinin üzerini, şerbetini daha hızlı çekmesi için kapatıyoruz.

Kremasını hazırlamak için, derin bir tencerenin içine 5 su bardağı sütü boşaltıyoruz. Üzerine mısır nişastası ve şekeri ekleyip, çırpma teliyle mısır unları dağılıncaya kadar karıştırıyoruz. Daha sonra tencereyi ocağın üzerine alarak, sürekli karıştırmak suretiyle pişiriyoruz. Kaynadıktan sonra, 5 dakika kadar kısık ateşte, biraz daha pişiriyoruz.

Hazır hale gelen kremayı, şerbetini iyice çekmiş olan, kekin üzerine yayıyoruz. Üzerine bol miktarda Hindistan cevizi dökerek, birkaç saat dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }