{ "title": "Galeta Tatlısı", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/galeta-tatlisi.gif", "date": "21.01.2024 18:52:30", "author": "Öznur TAŞPINAROĞLU", "article": [ { "article": "
Galeta Tatlısı, Yine enfes bir tatlı çeşidi ile karşınızdayız ve son zamanlar da oldukça popüler olan bir tatlı tarifini sizlere sunuyoruz. Özellikle kabul günlerinde sık yapılan galeta tatlısını acil misafirleriniz geldiğinde veya sevdiğiniz konuklarınız için zorlanmadan hazırlayabilirsiniz. Bu tatlı tarifini bir kere denedikten sonra emin olun ki hiç bırakamayacaksınız.

Galeta Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri

Kekini Hazırlamak için
Şerbetini Hazırlamak için
Muhallebisini Hazırlamak için
Galeta Tatlısı Nasıl Yapılır?

Galeta tatlısınız hazırlamaya ilk önce kekle başlayalım ve bunun için yumurtaları bir karıştırma kabına alıp toz şekerle çırpalım. Köpük bir kıvam yumurtaların üzerine sıvıyağ ve kalan diğer keke malzemelerini ekleyip kaşık ile karıştırmaya geçelim. Kaşıkla güzel bir şekilde karıştırdığımız harcımızı yağlanmış fırın kalıbımızın içerisine dökelim. Bu aşamada kare bir borcam bu tarif için ideal oluyor ama eviniz de yuvarlak borcam veya fırında tepsisi varsa onlar da olur. Kek hamurunun bulunduğu fırın kabımızı fırının içerisine gönderelim ve fırının ayarını 175 dereceye getirip tatlıyı pişmeye bırakalım. Galeta tatlımız yaklaşık 40 dakika içerisinde istenilen kıvama gelecektir.

Tatlı fırında pişerken biz de şerbetini hazırlamaya geçelim. Şerbet için verilen suyu ve toz şekeri bir kabın içerisine alıp karıştıralım. Bu aşamada dikkat edilecek en önemli unsur suyun ılık olmasıdır. Yoksa şekerler suyun içerisinde biraz zor eriyebilir. Şerbeti pişirmediğimiz için sürekli karıştırarak şekeri eritmemiz gerekiyor. Şeker eridikten sonra buzdolabına kaldırıp birkaç dakika kadar bekletelim.

Tatlı pişmiş ise fırından alalım ve üzerine soğuk olan şerbeti bir kaşıkla dökelim. Her tarafını ıslattığımız tatlımızı şerbetini çekmesi için bir müddet bekletelim. Akabinde muhallebiyi hazırlamak için bir pişirme kabı alalım ve içerisine krem şanti hariç diğer muhallebi malzemelerini ilave edip sürekli karıştırarak pişirelim. Göz göz olan muhallebimiz piştikten sonra ocağın üzerinden indirelim ve soğuması için soğuk bir mekâna kaldıralım. Muhallebi soğuktan sonra üzerine bir poşet krem şantiyi boca edip mikserle beş dakika boyunca çırpalım. Hazırladığımız muhallebiyi tatlının üzerine bir ıspatula sürelim ve her tarafına yayalım. Hazır hale gelmiş olan galeta tatlımız buzdolabına kaldırıp yarım saat kadar dinlendirelim ve dilimleyip sunum yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }