{ "title": "Fransız Tatlıları", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/fransiz-tatlilari.gif", "date": "21.01.2024 11:10:13", "author": "murtaza bulduklu", "article": [ { "article": "Fransız tatlıları, en az Fransız yemekleri kadar geniş bir mutfak kültürüne sahiptir. Fransızlar dünya kültürüne pek çok tatlı çeşidi armağan etmişlerdir. Herkesin Fransa'ya giderek bu tatlıları tadacak hali yok tabi ki. Sadece birazcık emekle dünyada ünlü Fransız tatlılarının keyfini kendi evinizde yaşayabilirsiniz. Fransızların en fazla üzerinde durdukları tatlı çeşidi “post de creme” adındaki dünyaca ünlü tatlıdır. Dünyanın tanıdığı bu lezzeti nedense Türkiye pek tanımıyor. Şimdi bu meşhur Fransız tatlısının yapılış şekline bakalım.

Post de Creme Tatlısının Malzemeleri
Post de Creme Tatlısı Nasıl Yapılır?

Cremanın Yapılışı: Fransız tatlısının ana maddesitaze kremayı, sütü ve şekeri bir tencere içerisine koyun ve karıştırın. Vanilyayı ortadan uzunlamasına keserek üç yüzeydeki vanilya posasını bıçakla sıyırarak alın ve posayla çubuğu beraberce tencereye atın. Orta ateşte hafif kaynama noktasına getirene kadar karıştırın ve şekeri eritin. Kaynatmadan ocaktan alın ve bir saat dinlenmek üzere beklemeye alın. Bir saat geçtikten sonra bu karışımı tekrar ocağa koyun ve ısıtın. Yumurtanın sarısını bir kâsede iyice çırpın ve crema karışımının içerisine atın. Ardından karışımı çok ince deliği olan süzgeçten geçirerek karışımı derin bir kaba aktarın.

Meşhur Fransız tatlınız için fırınınızı öncelikle 150 derecede ısıtın. Derin bir kap içerisine 8 adet minik sufle kabını yerleştirin. Sufle kabınız yoksa Türk kahvesi fincanı koyabilirsiniz. Hazırlamış olduğunuz karışımdan bir kaşıkla sufle kaplarının 2/3'ü dolacak şekilde hepsini doldurun. Yüzeyde oluşan kabarcıkları bir kürdan yardımıyla patlatın ki piştikten sonra yüzeyi düzgün olsun. Her sufle kabının üzerini streç filmle kapatın. Fırınınızın orta gözüne bir fırın tepsisi koyarak bu hazırladığınız derin kabı tepsinin içerisine oturtun ve pişirme tepsisi içerisine kabın yarı seviyesine gelecek kadar kaynar su doldurun. 50 dakika pişirdikten sonra fırının kapağını açın ve bir tanesini elinizle alıp hafif sallayın. Donuk jöle gibi hafif sallanıyorsa pişmiş demektir. Fırın tepsisindeki tüm kapları sudan çıkararak soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra buzdolabına koyun ve sekiz saat buzdolabında kaldıktan sonra servis edebilirsiniz.

Fransız Tatlıları İçin Farklı Lezzetler
" } ] }