{ "title": "Fındıkzade Tatlısı", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/findikzade-tatlisi.gif", "date": "21.01.2024 03:48:10", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Fındıkzade tatlısı, lezzetli tatlı çeşitlerimizden biridir. Bunu daha önce denemediyseniz, mutlaka tavsiye ederiz. Hem hazırlanması kolay hem de oldukça lezzetli ağzınızda dağılan bir tadı var. Tatlının malzemesinde un yerine galeta unu kullanıyoruz. Umarız beğeninizi kazanacaktır. Hafif bir tatlı canınız istediğinde, bunu yapabilirsiniz. Şerbetli olsa da yediğinizde hafifliğini göreceksiniz. Üstelik tatlıyı bir gün önceden bile hazırlama olanağınız var. Dilerseniz tatlımızı hep birlikte hazırlayabiliriz.

Fındıkzade tatlısı için gerekli malzemeler
Şerbet malzemeleri
Üzeri için malzemeler
Fındıkzade tatlısı nasıl yapılır?

Tatlının yapımına şerbeti hazırlayarak başlayalım. Tencerenin içinde toz şeker ve suyu karıştıralım. İçine limon suyunu da ilave edelim. Bunu ocakta şerbet kıvamına gelinceye kadar pişirelim ve soğumaya bırakalım. Bu arada karıştırma kabının içine toz şekeri ve yumurtaları koyalım. Bu malzemeleri iyice çırpalım. Diğer hamur malzemelerini içine ilave ederek, iyice karıştıralım. Karışım homojen bir kıvam aldığında, malzemeleri uygun boyda bir borcamın içine dökün. Bu arada fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın. Kızınca borcamı fırına koyun. Hamurun iyice kızarması gerekir. Bu işlemleri bitirinceye kadar, hazırladığınız şerbette soğuyacaktır. Bu sırada sizin krem şantiyi hazırlamanız gerekir. Bu sütle birlikte çırpın ve kıvamını alınca buzdolabına kaldırın. Fırındaki hamur pişince dışarıya alarak ılınmasını bekleyin. Daha sonra üzerine soğumuş olan şerbeti gezdirin. Hamur şerbeti iyice çektikten sonra, üzerini hazırladığını krem şantiyle kaplayabilirsiniz. Güzelce krem şantiyi tatlının üzerinde düzeltin. Bunu bir kaşığın tersiyle yapabilirsiniz. Kaşığı suyla ıslatın ve düzeltmeyi yapın. En son olarak üzerine fındık parçalarını serpin. Fındıkzade tatlısını hazırladınız. Şimdi buzdolabında bir saat kadar dinlendirin. Daha sonra istediğiniz gibi keserek, sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }