{ "title": "Fincan Tatlısı", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/fincan-tatlisi.gif", "date": "21.01.2024 19:44:26", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Fincan tatlısı hem görünümü hem de lezzetiyle sizleri kendisine hayran bırakacaktır. Özellikle yoğun şerbetli tatlıları sevmeyenlere tavsiye edebileceğimiz bir tatlıdır. Şerbetinin daha fazla konması halinde, daha tatlı ve yumuşak kıvamlı bir tatlı elde edebilirsiniz. Bu konuda tercihi size bırakıyoruz. Tatlıyı hazırlarken en fazla şekil verme aşamasında zorlanabilirsiniz. Fakat lezzeti gevrek bir tatlı olacaktır. Aynı kıyır kıyır dediğimiz türden. Dilerseniz fincan tatlısını birlikte hazırlayalım.

Fincan tatlısı için gerekli olan malzemeler
Şerbet malzemeleri
Açmak için
Üzeri için
Fincan tatlısı nasıl yapılır?

Hamur için verdiğimiz un dışındaki tüm malzemeleri bir karıştırma kabının içine alın. Bunların iyice karışmasını sağlayın. Daha sonra unu azar azar ilave ederek, kıvamında bir hamur elde edin. Bu hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Bunların hepsini en az 20 dakika dinlendirin. Hamur parçalarını ikişerli grup olarak arasına nişasta koyarak açmaya başlayın. Daha sonra açtığınız yufka parçasını dörde bölün. Bu parçaların her birini fincanın içine koyun. Bunu ilk önce iki parmağınızla, sonra tek parmağınızla orta taraftan döndürün. İçine ceviz koyarak, yufka parçalarının üzerini kapatın. Bunu yaparken çok sıkı olmasına dikkat edin. Hafifçe bastırarak, tepsinin içine ters çevirerek çıkarın. Bunların üzerine tereyağını ve sıvı yağını karıştırıp, kızdırarak dökün. Fırınınızı 200 dereceye ayarlayarak ısıtın. Hazırladığınız fırın tepsisini içine atın. Üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Bu arada şerbet malzemelerini bir tencerenin içine koyun. Ocağın üzerinde şerbet kıvamına gelinceye kadar pişirin. Bu arada tatlınız ılındıktan sonra, şerbeti sıcak olarak üzerine dökün. Konuklarınız fincan tatlısını hem görünümüyle hem de lezzetiyle beğenecektir. Hemen servis tabaklarınıza koyduğunuz fincan tatlısını, sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }