{ "title": "Farklı Tatlı Tarifleri", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/Farkli-Tatli-Tarifleri-46.gif", "date": "20.01.2024 13:25:54", "author": "Soner Çelik", "article": [ { "article": "Farklı tatlı tarifleri, tatlı hemen herkesin sevdiği yiyeceklerdendir. Hepimiz severek tüketiriz. Fakat fazla şeker içerdiği için kontrollü bir şekilde yemeye özen göstermeliyiz. Kontrollü yenildiği zaman size fazla zarar vermeyecektir. Tatlılar özellikle çay yanında olmazsa olmaz lezzetlerdendir. Yine misafir geldiğinde muhakkak ikramlar arasında yer alan lezzetlerdendir. Yemeklerden sonra çayların yanında bayramlarda eve gelen misafirlere ikram edilir. Şimdi lezzetli ve farklı tatlı tariflerine bakalım

Mavi haşhaşlı tatlı yapımı için gerekli malzemeler
Şerbeti için
Üzeri için
Mavi haşhaşlı tatlı nasıl yapılır?

Tatlının yapımı için ilk önce şeker ve yumurtayı beyazlaşıncaya kadar mikser ile çırpılır. Ardından süt ve sıvıyağ eklenir ve çırpılır. Daha sonra irmik ve mavi haşhaş bir tavaya alınır ve birkaç dakika kavrulur ve ardından kek hamurunu eklenir. Son olarak un ve kabartma tozu da karıştırılıp kek hamuru içerisine elenir. İyice karıştırılarak yağlanmış bir dikdörtgen borcama dökülür. 175 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Kek pişerken şerbeti için su ve şeker bir tencereye alınır ve ocağa konulup kaynatılır. Şerbet koyulaşınca ocaktan alınır ve ılıması için soğuk bir yere konulur. Kek pişip fırından çıkınca üzerine ılık şerbet dökülür ve soğumaya bırakılır. Kek tamamen soğuyunca krem şanti süt ile hazırlanır ve krem şanti kek üzerine sürülür. Ardından servis edilir.

Afiyet olsun.

Kazandibi yapımı için gerekli malzemeler
Kazandibi nasıl yapılır?

Kazandibi tatlısı için soğuk süt bir tencereye alınır. Bir çorba kaşığı şeker ayrılır ve geriye kalan şeker, nişasta, pirinç unu tencereye eklenerek iyice karıştırılır. Damla sakızı ile ayrılmış olan bir kaşık şeker havanda dövülür. Oda tencereye ilave edilir ve çırpma teli ile iyice karıştırılarak ocağa alınıp altı açılır. Sürekli karıştırılarak kaynatılır. Kaynayınca altını kısıp karıştırmaya devam ediyoruz. Alüminyum bir tepsiye biraz pudra şekeri serpip üzerine biraz muhallebi ilave edip her tarafına eşit olarak yayıyoruz. Dibini çok kazımadan tepsideki muhallebi yakılır. Ardından kaynayan muhallebi tepsiye dökülür. Sonra bir bez ıslatılır ve tezgâh üzerine serilir. Kazandibi tepsisi ıslak bez üzerine konularak soğumaya bırakılır. Ilımaya başlayınca buzdolabına kaldırılır ve iki üç saat dinlendirilir. Ardından dilimlenerek servis edilir. Servis ederken üzerine tarçın serpilir.

Afiyet olsun.

" } ] }