{ "title": "Ev Tatlıları", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/ev-tatlilari.gif", "date": "21.01.2024 08:14:48", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "
Ev Tatlıları, genellikle evde herkesin kolaylıkla hazırlayabileceği oldukça kolay olmasının yanı sıra da mükemmel lezzette olan değişik ev tatlılarını sizlerde evlerinizde deneyerek sevdikleriniz ve kendiniz için mükemmel tatlı şölenleri hazırlayabilirsiniz.

Kalbura Bastı Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
Şerbeti için
Üzeri için
Kalbura Bastı Tatlısı Nasıl Yapılır?

Kalbura bastı tatlımızın hazırlığına ilk olarak şerbeti kaynatarak başlayalım. Uygun bir tencereye 4,5 su bardağı toz şeker ve suyu ilave edip karıştırarak tencereyi ocağa koyalım ve şerbet kaynayıncaya kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra ise kısık ateşte 10- 15 dakika kadar şerbet kıvam alıncaya kadar kaynatalım. Ardından şerbeti ocaktan almadan birkaç dakika kadar önce üzerine limon suyu ilave edip, ocaktan alarak şerbeti soğumaya bırakalım.

Tatlımızın hamurunu hazırlamak için yoğurma kabımıza hamur için verilen un hariç tüm malzemeyi ilave edip iyice karıştırarak üzerine unu azar azar ekleyip yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edip hamurun üzerini nemli bir bezle kapatarak 15-20 dakika kadar dinlendirelim. Ardından dinlenen hamurdan ceviz iriliğinde parçalar alarak avuç içimizde yuvarladıktan sonra rendenin iri gözüne bastırarak açalım. Açılan hamurun içine yeteri kadar ceviz içi koyarak düzgün bir şekilde saralım ve yağlanmış fırın tepsisine hamurları belli aralıklarda dizelim.

Daha sonra tüm hamurlar aynı şekilde hazırlanarak tamamlandıktan sonra tepsiyi 190 derecede ısıtılmış fırına vererek pembeleşinceye kadar pişirerek fırından çıkartalım. Kalbura bastı tatlımızın ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine soğuk şerbeti gezdirerek döküp tatlıların şerbetini çekmesi için 1-2 saat kadar beklettikten sonra üzerine toz tarçın ve dövülmüş ceviz içi serpiştirerek sunuma hazır hale getirelim.

Afiyet olsun.

Mafis Tatlısı

Mafis Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
Şerbeti için
Mafis Tatlısı Nasıl Yapılır?

Mafis tatlısı hazırlığımıza öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlayarak başlayalım. Şerbet kaynatmak için uygun olan bir tencereye toz şekeri ve suyu ekledikten sonra karıştırarak ocağa koyalım ve şerbet kaynayana kadar harlı ateşte tutup, ocağın altını kısarak 15 dakika kadar kaynatalım. Ardından kıvam alan şerbetin üzerine limon suyunu koyarak, 4-5 dakika kadar daha kaynatarak şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakalım.

Tatlımızın hamuru için yoğurma kabımıza hamur için gerekli olan tüm malzemeyi ilave ederek karıştıralım ve üzerine elenmiş unu azar azar ekleyip yoğurarak ele yapışmayacak kıvamda yumuşak bir hamur yoğurarak üzerine nemli temiz bir bez kapatarak 20-25 dakika kadar hamurun dinlenmesini sağlayalım. Ardından ceviz iriliğinde parçalar kopartarak elimizle yuvarlayarak hamurun tam ortasına parmağımızla bastırarak çukurlaştıralım. Tüm hamuru aynı şekilde hazırlayalım.

Hazırlanan hamurları kızartmak için çukur bir tavaya sıvı yağ ekleyerek ocağa koyarak yağı kızdıralım. Kızın yağın içine hazırladığımız hamurları atarak pembeleşinceye kadar kızarttıktan sonra tavadan alarak soğuk şerbetin içine atalım. Mafis tatlılarımız şerbetini çektikten sonra servis tabaklarına alalım ve çukur kısımlarına kaymak yerleştirdikten sonra servis yapalım.

Afiyet olsun.

" } ] }