{ "title": "Eti Puf Tatlısı", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/eti-puf-tatlisi.gif", "date": "19.01.2024 05:31:03", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "
Eti Puf Tatlısı, genellikle küçük büyük herkesin severek ve beğenerek tükettiği şahane bir tatlı çeşididir. Eti pufların tatlıya verdiği gözleri okşayan görselliğinin yanı sıra damaklarda bıraktığı mükemmel ötesi lezzeti ile beğeninizi toplayacak tatlı olmasının ötesinde çarçabuk hazırlanması ve pratikliği ile konuklarınıza ve sevdikleriniz gönül ferahlığı ile sunabileceğiniz nitelikte bir tatlı türüdür. Ayrıca çocukların büyük bir zevkle ve iştahla tüketeceği leziz tatlılar arasında yer almaktadır.

Eti Puf Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri

Muhallebisi için
Üzeri için
Eti Puf Tatlısı Nasıl Yapılır?

Eti puf tatlımızın hazırlığına ilk olarak muhallebisini hazırlayarak başlayalım. Uygun bir tencereye 125 gr tereyağı veya margarin ekledikten sonra ocağa koyarak yağın erimesini sağlayalım. Yağımız tamamen eridikten sonra üzerine 1 su bardağı elenmiş un ilave edip tahta bir kaşık yardımıyla sürekli karıştırarak unun çiğ kokusu çıkıp hafifçe sararıncaya kadar kavurup tencereyi ocaktan alarak unun ılımasını bekleyelim.

Daha sonra ılıyan unun üzerine azar azar 1 litre sütü,1 su bardağı toz şeker, 1 paket vanilya ve 2 çorba kaşığı nişasta ekleyip tencereyi tekrar ocağa koyup sürekli karıştırarak muhallebi göz göz olup koyulaşıncaya kadar pişirelim. Ardından istenilen kıvama gelen muhallebiyi cam dikdörtgen bir tepsiye dökerek yayalım. İyice soğumasını beklediğimiz muhallebi soğuduktan sonra ise 20-25 adet eti pufu muhallebinin üzerine düzgün bir şekilde sıra sıra yerleştirelim.

Tatlımızın çikolata sosu için bir tencereye çikolata sosunu boşalttıktan sonra üzerine 2 su bardağı kadar soğuk sütü ilave ederek muhallebide olduğu gibi sürekli karıştırarak sos koyu bir kıvam alıncaya kadar pişirerek çikolata sosunu soğuması için beklemeye bırakalım. Çikolata sosumuz soğurken üzerinin kaymak tutmaması için arada bir karıştırmayı ihmal etmeyelim. Çikolata sosumuz iyice soğuduktan sonra bir çorba kepçesi yardımıyla sostan alarak tepsiye yerleştirilmiş eti pufların üzerine düzgün bir şekilde döktükten sonra tatlımızı buzdolabına alarak en az 2-3 saat kadar bekletelim. Verilen sürenin sonunda tatlımızı eti pufları dağıtmayacak şekilde dilimleyip tatlı tabaklarına alarak üzerini Hindistan cevizi ile süsledikten sonra servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }