{ "title": "Elmalı Sütlü Tatlı", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/Elmali-Sutlu-Tatli-18.jpg", "date": "19.01.2024 12:29:33", "author": "manolya ugur", "article": [ { "article": "Elmalı sütlü tatlı, birçok kişi tarafından sevilen ve tercih edilen tatlı oldukça hafiftir. Evde yapılabilen elmalı sütlü tatlı pratik yapımıyla kalorisi düşük olan tatlının birçok kişi tarafından tüketilmesi mümkündür. İçerisinde bol vitamin bulunan elmalı sütlü tatlının özellikle çocuklar açısından vitamin deposudur. Birçok bayanın mutfaktaki hamaratlıkları sayesinde yapılan çeşitli sütlü tatlılar arasındaki eşsiz lezzetiyle yapılan elmalı sütlü tatlı tercihe göre kişiler farklı malzeme kullanarak yapabilirler. Sofralardan eksik olmayan tatlı çeşitleri özellikle kişilerin nasıl bir miktarda kalori alacağı kişilerce sıkıntı yaratır. Bu nedenle evde yapılan tatlı çeşitleri arasında olan elmalı sütlü tatlının çok hafif olması açısından rahatlıkla tükenebilir olması birçok kişi tarafından tercih edilerek tüketilir.

Elmalı sütlü tatlı için gerekli malzemeler
Muhallebisi için
Elmalı sütlü tatlı nasıl yapılır?

Elmalar yıkanıp soyulmalı soyulan elmalar rendeleyelim ve bir tava içine koyup toz şekeri ilave ederek karıştırarak pişirelim. Pişirilen elmalar yaklaşık 10 dakika süreyle pişirilmeli içerisine ceviz ve tarçın ilave edilerek 1 kaç dakika sonra ocaktan alınarak soğumaya bırakılmalıdır. Elmalı sütlü tatlısının muhallebisi bir tencere yumurta sarısı konarak şeker ilave edilerek güzelce çırpılır. Üzerine unu yavaş ve azar, azar eklenen unu yavaşça karıştıralım. Koyulaşana kadar pişirilmelidir, pişirilen muhallebiye vanilyayı dökelim ve karıştıralım. Ayrıca en son mikserden geçirelim, soğuttuğumuz elma sosuna açık bir tepsiye yayalım en son üzerine muhallebiyi dökelim. Tercihe göre üzerine çikolata sos şekil vererek dökülebilir. Hazırlanan elmalı sütlü tatlısını buz dolabına koyarak kesilecek kıvama gelmesi sağlanır. 1 saat sonra servise hazır olan elmalı sütlü tatlısı servise hazırdır.
" } ] }