{ "title": "Elmalı Muhallebili Tatlı", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/elmali-muhallebili-tatli.gif", "date": "21.01.2024 16:30:07", "author": "Esra topal", "article": [ { "article": "Elmalı Muhallebili Tatlı, elmanın o mayhoş tadını sevenler ve bunu tatlılarında da hissetmek isteyenler için pratik bir şekilde karşımıza çıkmaktadır. Pötibör bisküvi ve muhallebinin karışımıyla bütünleşen elmaların ağzınızda bıraktığı o buruşuk lezzet sizi etkileyecektir. Ceviz veya fındıkla karıştırarak hazırlayabileceğiniz bu mükemmel tat için saatlerce uğraşmanıza gerek yok. Aniden gelen misafirlerinize kolay ve bilinen bir tatlı yapmak isteyenler için paylaşacağımız bu tarifi şeker hastaları ve diyabet hastalarının dikkatle tüketmelerini tavsiye etmekteyiz. Zira bir diliminden daha fazla yememek için hiçbir engeliniz olmayacağı kanısına bu güzel kokular eşliğinde varabiliyorsunuz.

Elmalı Muhallebili Tatlının Malzemeleri 8 Kişilik
Muhallebisi için
Elmalı Muhallebili Tatlı Nasıl Yapılır?

Eğer tatlının daha ekşi olmasını istiyorsanız Golden elmalardan satın alabilirsiniz. Yıkanan ve kurutulan elmaların kabuklarını soyarak ve rendeleyerek tarifimize başlayalım. Ardından tencereye ekleyerek toz şeker ilave ederek elmalar suyunu çekene kadar pişirelim.

Bisküvili harcımız için pötibör bisküvileri iri parçalar hâlinde kırarak bir kaba ekleyelim. Ardından 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 çay bardağı toz şeker ve cevizi ekleyerek iyice harmanladığımız bu karışımı her yerini ıslattığımız borcamın alt zeminine bastırarak yayalım.

Bir yandan da muhallebimizi pişirmeye başlayalım. Bunun için vanilya hariç süt, un, nişasta, şeker ve Hindistan cevizi rendesini sırayla tencereye ekleyelim ve koyu bir kıvam elde edinceye kadar pişirmeye devam edelim. Ocağı kapatmaya yakın vanilyayı da ekleyerek karıştıralım ve ocağı kapatalım. Hazırlanan muhallebimiz ılınınca bisküvilerin üzerine dökelim. Üzerini Hindistan cevizi ve dilerseniz yeşil fıstıkla da bolca süsleyerek buzdolabında bekletelim. Dilimleyerek servis yapalım.

Afiyet Olsun.
" } ] }