{ "title": "Elma Tatlısı", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/elma-tatlisi.gif", "date": "19.01.2024 11:48:04", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Elma tatlısı hem kolay yapımıyla hem de oldukça hafif bir meyve tatlısı olarak her zaman hazırlanabilir. Elma genellikle kış aylarının meyvesi olsa da artık yazın bile bulabiliyoruz. Şerbetli ve hamurlu tatlılara gerek kalmadan, sağlıklı bir şekilde tatlı yiyebilirsiniz. Elma tatlısını herkese öneriyoruz. Meyvelerden hazırlanan tatlıların verdiği lezzet, şerbetli tatlılarda yok. Akşamları bile yeseniz, mideniz oldukça hafif bir şekilde bunu sindirecektir. Sadece elmaları pişirirken, fazla kaynatmamaya çalışın. Tatlınızı erimiş bir şekilde yemek zorunda kalmayın. Dilerseniz bu lezzetli tatlıyı birlikte hazırlayalım, konuklarımızın gelmesine az kaldı.

Elma tatlısı için gerekli malzemeler
İç malzemeleri
Sos malzemeleri
Elma tatlısı nasıl yapılır?

Öncelikle elmaları soyarak, bunların dip kısımlarını delmeden orta kısımlarını oymalısınız. Bunları bir tencerenin içine yerleştirin. Daha sonra elmaların yarısını geçmeyecek kadar su ilave edin. Toz şekeri elmaların aralarına dökün. Tatlınızın tadının daha tatlı olmasını isterseniz, şekerin miktarını biraz daha arttırabilirsiniz. Ancak hafif tatlı yemek isterseniz, verdiğimiz ölçü yeterli gelecektir. Şeker hastaları için, tatlının tatlandırıcıyla yapılması da mümkün olur. Şimdi tencerenin içine pancardan elde edilmiş gıda boyasını koyun. İsterseniz dediğimiz gibi 1 çay bardağı pancar suyu, vişne suyu ya da bitki çaylarından ilave edebilirsiniz. Arzu edenler elma tatlısını renksiz de yapabilir. Bu konuda tercih sizin. İçine çubuk tarçını da atabilirsiniz.

Şimdi ocağın altını açarak, malzemelerin kaynamasını sağlayın. Kaynadıktan sonra, ateşin altını kısabilirsiniz. Bu arada malzemenin pişmesini sürekli kontrol edin. Çünkü elmalar çok kolay şekilde pişiyor. Kontrol sırasında kepçeyle suyundan alarak, elmaların üzerine gezdirin. Bu şekilde elmaların renkleri daha güzel kızarır. Elmaların pişmesinden sonra, bunları servis tabağının içine alın. Verdiğimiz iç malzemelerin hepsini karıştırın. Bunu elmaların her birine doldurun. Bu malzemeyi elmaların içine koyunca, isterseniz suyundan bir yemek kaşığı her elmanın içine koyun. Şimdi sos malzemelerini bir tencerede karıştırarak, pişirin. Bunu sıcak olarak elmaların üstüne gezdirin. En son olarak elmaların üstüne krem şanti hazırlayıp ya da kaymak koymalısınız. Sunumunuzda dilerseniz elmaların üzerine bir yaprak taze nane koyabilirsiniz. Elma tatlınızı artık sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }