{ "title": "Ekmek Tatlısı", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/ekmek-tatlisi.gif", "date": "19.01.2024 01:46:30", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Ekmek tatlısı, Hafif ve lezzetli bir tatlı tarifi arayanlar için muhteşem bir fırsat. Hem tatlı yapmak hem de bayat ekmeklerinizi değerlendirmek için ekmek tatlısı iyi bir alternatif olacak. Ekmek her evde mutlaka günlük bir iki dilim olsa da artar. Her gün artan ekmekleri 1 hafta boyunca biriktirerek ekmek tatlısı ile bayat ekmeklerinizi en güzel şekilde değerlendirebilirsiniz. Ekmek tatlısında un yerine robottan geçirilerek elenmiş ekmek kullanılıyor. Ortaya hafif ve muhteşem bir tatlı çıkıyor. Görsel olarak da gözleri dolduracak ekmek tatlısı daha önce hiç denenmemişse mutlaka denenmelidir. Misafirleriniz için ya da ailecek akşam yemeğinden sonra tüketebileceğiniz harika bir tatlı yapmak istiyorsanız ekmek tatlısı tarifimize mutlaka göz atmalısınız.

Ekmek Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
Ekmek Tatlısının Muhallebisi için
Islatmak için
Ekmek Tatlısı Nasıl Yapılır?

Ekmek tatlısı için kullanılacak ekmekler eğer çok bayat değilse ilk olarak fırına atarak biraz kurutun. Kuruyan ekmekleri mutfak robotuna alarak un haline gelene kadar ezin. Robottan geçirdiğiniz ekmekleri süzgeçten geçirin. Elde ettiğiniz unu geniş bir karıştırma kabına alın. Unun üzerine Hindistan cevizi ve kabartma tozu ekleyip karıştırın. Farklı bir kabın içinde yumurta ve şekeri çırparak unun üzerine ekleyin. Ardından karışıma portakal kabuğu rendesini ilave ederek malzemeleri homojen bir şekilde karıştırın. Kullanacağınız tepsiyi yağlayarak, hazırladığınız hamuru yağlanmış tepsiye dökün. Fırınınızı 180 dereceye ayarlayarak tepsiyi fırına verin. Yaklaşık yarım saat içinde pişecektir. Fırından almadan önce pişip pişmediğini kontrol edin. Eğer pişmemiş ise pişme süresini biraz uzatabilirsiniz.

Ekmek tatlısının muhallebisi için uygun bir tencereye süt, şeker ve unu ekleyin. İlk önce tel çırpıcı ile şekerin erimesini sağlayın. Şeker eridikten sonra tencereyi ocağa alın. Devamlı karıştırarak göz göz olana kadar pişirin. Pişen muhallebiyi ocaktan aldıktan sonra üzerine vanilya ekleyip mikser ile iyice çırpın.

Ekmek tatlısının şerbeti için, 1 çay bardağı toz şeker, 1 su bardağı suyu ve limon suyunu ufak bir alarak şeker eriyene kadar devamlı karıştırın. Pişen pandispanyayı soğuduktan sonra enlemesine ikiye bölün. Pandispanyanın alt tabanını düz bir tepsiye koyun. Hazırladığınız şerbeti tepsideki pandispanyaya dökün. Üzerine hazırladığınız muhallebinin yarısını dökerek her tarafını kaplayacak şekilde yayın. Pandispanyanın diğer kısmını muhallebinin üzerine kapatın. Yine şerbet ile üstteki pandispanyayı ıslatın. Kalan muhallebiyi üst kata dökerek düzgünce yayılmasını sağlayın. Ekmek tatlısını bu şekilde bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün servis anında ekmek tatlısını bir bardak yardımı ile yuvarlak olacak şekilde kesin. Tatlının bardaktan kolay çıkması için ilk önce bardağı ıslatın. Yuvarlak kestiğiniz ekmek tatlısını servis tabağına alarak üzerini istediğiniz malzemeler ile süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }