{ "title": "Dondurmalı Tatlılar", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/dondurmali-tatlilar.gif", "date": "19.01.2024 23:43:52", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "
Dondurmalı Tatlılar, sıcak yaz günlerinin ferahlatıcı ve hafif tatlısı diye anılan dondurmayı daha lezzetlendirmek isterseniz işte sizler için hazırladığımız dondurmalı tatlı tariflerimizi deneyebilirsiniz. Çarçabuk hazırlanarak vakit almayan birbirinden lezzetli dondurmalı tatlılarla konuklarınıza ve sevdiklerinize mükemmel bir tatlı ziyafeti düzenleyebilirsiniz.

Dondurmalı Çikolata Soslu Profiterol
Dolgusu için
Üzeri için
Dondurmalı Çikolata Soslu Profiterol Nasıl Yapılır?

Dondurmalı çikolata soslu profiterol hazırlığımıza ilk olarak fırınımızı 185 dereceye ayarladıktan sonra fırın tepsimizin tabanına yağlı kâğıt sererek başlayalım. Ardından uygun bir tencereye 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı su, 3 çorba kaşığı tereyağı, 1 fiske tuz ve 1 çorba kaşığı toz şeker ilave ettikten sonra karıştırarak ocağa koyup kaynamaya bırakalım. Sütlü karışım kaynadıktan sonra üzerine 1su bardağı elenmiş unu tek seferde ilave ederek bir tahta kaşık yardımıyla karıştırarak 3-4 dakika kadar karışım hamur haline gelene kadar karıştırarak ocaktan alalım.

Daha sonra ocaktan aldığımız hamuru mutfak robotuna boşaltarak 2-3 dakika kadar hamurun iyice karışması için robotu çalıştıralım. Ardından 4 adet yumurtayı çırpılmış hamurun içine teker teker kırarak tekrar robotu çalıştırıp hamur ve yumurtanın iyice karışmasını sağlayalım. Hazır hale gelen profiterol hamurunu düz uçlu hamur sıkma torbasına yerleştirelim ve yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine belli aralıklarla sıkalım. Ardından kalan bir adet yumurtayı iyice çırptıktan sonra bir fırça yardımıyla tepsideki hamurların üzerine sürdükten sonra fırına vererek pembeleşinceye kadar yaklaşık 20 dakika kadar pişirerek fırından çıkartıp soğumaya bırakalım.

Küçük bir tencereyi ocağa koyduktan sonra üzerine 1 paket kremayı ekleyelim ve orta harlı ateşte karıştırarak ısıtalım. Isınan kremanın üzerine bitter çikolatayı parçalara böldükten sonra kremanın üzerine ekleyerek çikolataların erimesini sağlayalım. Ardından çikolata eridikten sonra tencereyi ocaktan alıp üzerinin kaymak tutmaması için ara sıra karıştırarak sosumuzu soğutalım.

Soğuyan profiterolleri enine olacak şekilde ortadan kısmından ikiye kesip aralarına bir kaşık yardımıyla dondurma dolduralım. Tüp profiterollere aynı işlemi uyguladıktan sonra üzerlerine çikolatalı sostan gezdirdikten sonra file badem serperek servis yapalım.

Dondurmalı İrmik Helvası

Dondurmalı İrmik Helvası İçin Gerekli Malzemeleri
Dondurmalı İrmik Helvası Nasıl Yapılır?

Dondurmalı irmik helvası hazırlığımıza ilk olarak teflon bir tavaya 250 gr tereyağı veya margarini ekleyip ocağa koyarak başlayalım. Ardından eriyen yağın içine 1 paket çam fıstığını ilave ederek karıştırarak pembeleştirdikten sonra üzerine 3,5 su bardağı irmiği ekleyelim ve karıştırarak orta harlı ateşte irmiğin rengi koyulaşıncaya kadar kavuralım. Diğer yanda ayrı bir kabın içene 3,5 su bardağı süt ve 3 su bardağı toz şekeri ekledikten sonra ocağa koyarak sütlü şerbeti kaynatarak ocaktan alalım.

Kavrularak rengi dönen irmiğin üzerine kaynamakta olan sütlü şerbeti döküp karıştırarak tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte 5-6 dakika kadar pişirerek ocağın altını kapatalım ve irmik helvamızın üzerine kâğıt havlu serdikten sonra 10-15 dakika kadar demlendirelim.

Bekleyerek ılıyan irmik helvamızı küçük çorba kaselerine bir kaşık yardımıyla bastırarak yerleştirelim ve içerisine dondurma doldurulacak şekilde yer açarak sade dondurmayı doldurup üzerini kaşık yardımıyla düzleştirerek hazırladığımız helva kasesini uygun bir tatlı tabağına ters çevirerek çıkartalım ve üzerine Antep fıstığı serpiştirerek servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }