{ "title": "Dondurmalı İrmik Tatlısı", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/dondurmali-irmik-helvasi.gif", "date": "20.01.2024 00:19:11", "author": "Esra topal", "article": [ { "article": "
Dondurmalı İrmik Tatlısı, irmik kaplı muhteşem tatlı şöleninin içinden dondurma sürprizinin çıktığı lezzeti muhteşem tatlı çeşitlerindendir. Süt ile hazırlanması hem hafif tatlı olması açısından hem de dondurma olması özellikle yaz aylarında ferahlatıcı niteliktedir. Dondurmalı İrmik Tatlısı hazırlarken eğer porselen kaplar içinde hazırlayacaksanız dondurma koymadan önce tatlının rahat düşüp düşmediğini kontrol etmenizi tavsiye ederiz. Bunun yanında tatlıyı hazırlarken irmiğin sıvı olduğunu düşünüyorsanız karışım kaynadıktan sonra kısık ateşte 6-7 dakika sadece karıştırarak koyulaşmasını sağlayabilirsiniz.

Bu muhteşem lezzet bombasının hazırlanışından bahsedecek olursak;

Dondurmalı İrmik Tatlısı Malzemeleri (10-12 Kişilik)
Şerbeti için
Üzerini süslemek için
İç Harcı için
Dondurmalı İrmik Tatlısı' Nasıl Yapılır?

Küçük bir tencerede süt, su ve şekeri karıştırmaya başlayalım. Burada karışımın kaynamasına gerek yoktur. Şekerin erimesi yeterli olacaktır. Bu karışımın altını kapatarak ayrı bir tencerede irmiği kavurmaya başlayalım.

Geniş bir tencerede margarini eritelim. Ardından irmik ilave ederek tahta kaşık yardımıyla irmiğin rengi koyulaşana kadar sürekli karıştırıp kavurmaya devam edelim. Bu tatlı çeşidinde irmiğin iyice kavrulması ve dibinin tutmaması için karıştırma yönteminiz oldukça önemlidir. Tencerenin altından karışımı üste katarak karıştırmalı ve hiç durmamalısınız. İrmik kokusunu salmaya başladığında kavrulma işlemi tamamlanmış sayılmaktadır. Ancak yeni başlayanlar ve pişip pişmediğini tam olarak anlamak isteyenler, irmikten bir kaşık alıp üzerine şerbet dökerek rengini görmeyi deneyebilirler.

Ardından sulu karışım olarak hazırladığınız şerbeti tatlının içine dökelim ve 6-7 dakika daha karıştırmaya devam edelim. Koyulaşan irmik tatlısının altını kapatalım ve soğumasını bekleyelim. Tatlı soğuyunca kâselere streç film sererek tabanına ve kenarlarına helvadan döşeyelim. Ortasına da dondurma ekleyerek ters çevirelim. Güzel bir servis tabağına aldığınız irmik tatlısının üzerini fıstık ve arzunuza göre baharat çeşitleriyle süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }