{ "title": "Çikolatalı İrmik Tatlısı", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/cikolatali-irmik-tatlisi.gif", "date": "21.01.2024 14:20:40", "author": "Merve Türk", "article": [ { "article": "
Çikolatalı irmik tatlısı, süt ve irmikle hazırlanan düşük kalorili bir tatlı çeşididir. Yöresi nereye ait olduğu bilinmemekle birlikte hafif olması münasebetiyle sıklıkla yapılabilecek pratik bir tatlıdır. Bu tarifi uygularken çikolatalı olarak hazırladığınız irmiği silikon bir kaba dökerek şekil vererek de servis edebilirsiniz. Böylece hem görünüm itibariyle hem de tadı itibariyle yüksek puan alabilecek bir tatlı yapmış olursunuz. Kakaolu irmik tatlısının yapılışıda oldukça basittir.

Çikolatalı İrmik Tatlısı Malzemeleri 8 Kişilik
Çikolatalı İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Sütle hazırlanan tatlımız için önce sütü kaynatmak üzere tencereye koyalım ve irmik, toz şeker ile sütü kıvamı koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim. Eğer kullanacağımız süt pastörize değilse kaymak tutmaması açısından 1 yemek kaşığı su koyalım. Ardından hazırladığımız muhallebiyi ikiye bölelim. İkiye ayrılan muhallebilerden birinin içine çikolata ilave edelim ve eriyene kadar karıştıralım. Dibinin tutmaması açısından özen gösterdiğimiz karıştırma işlemini bitirdikten sonra ocağı kapatalım.

Dekoratif bir sunum yapmak istiyorsanız marketlerde de satılan şekilli silikon kaplara hazırlanan irmik tatlısını dökerek sunum yapabilirsiniz. Herhangi şekilde bir silikon kaba önce çikolatalı irmiği dökelim. Ardından üzerine sade muhallebiyi dökelim ve 1-2 saat buzdolabına koyalım dinlendirdikten sonra kalıbı ters çevirerek servis tabağına alalım. Yanına dondurma koyarak servis yapalım.

Afiyet Olsun.
" } ] }