{ "title": "Çikolata Soslu İrmik Tatlısı", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/cikolata-soslu-irmik-tatlisi.gif", "date": "20.01.2024 20:34:21", "author": "SEBAHAT COŞGUN", "article": [ { "article": "Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazırlayabilirsiniz. Nefis lezzeti ve muhteşem görünüşü ile hem damak zevklerine hem de gözlerine hitap ederek herkesi kendinize hayran bırakabilirsiniz. Kolay gelsin.

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı Malzemeleri
Çikolatalı Sos İçin Malzemeleri
Çikolata Soslu İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Orta büyüklükte olan bir tencerenin içine beş su bardağı olan sütümüzü koyarak kaynamak üzere ocağa alıyoruz. Süt kaynadıktan sonra, irmiği ilave edip birkaç dakika kaynatıyoruz. Ardından bir bardak şekeri ve vanilyayı ilave edip şekerin erimesini hızlandırmak ve irmiğin tencerenin dibine tutmasını engellemek için karıştırarak iki veya üç dakika daha pişiriyoruz. İrmiğin yeteri kadar sütünü çektiğini düşünüyorsanız, normal büyüklükte olan bir kek tepsisinin dibini sudan geçirerek, pişirdiğimiz sütlü irmiği tepsinin dibine tıpkı kek hamuru gibi yayıyoruz ve soğuması için bir kenara kaldırıyoruz.

Çikolatalı sos'un nasıl yapılır?

Küçük bir tava veya tencerenin içine sütümüzü ve bir bardak suyumuzu boşaltıyoruz. Ardından un veya nişastayı, şeker ile ilave edip çırpma teli ile hızlı bir şekilde karıştırarak, nişastanın topaklanmasını önlüyoruz. Ocağa alıp, sürekli karıştırmak sureti ile birkaç dakika kaynatıyoruz. Bir çay kaşığı kadar olan margarini ekleyip, çok hızlı bir şekilde karıştırarak margarin sosun içinde yeteri kadar dağılıncaya kadar karıştırıyoruz.

Hazırlamış olduğumuz bu sosu, sütlü irmiğin üzerine her tarafını kaplayacak şekilde döküyoruz. Hindistan cevizi veya istediğiniz gibi ile süsleyip, kare şeklinde dilimleyerek, soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }