{ "title": "Cevizli Kadayıf Tatlısı", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/cevizli-kadayif-tatlisi.gif", "date": "21.01.2024 10:47:40", "author": "SEBAHAT COŞGUN", "article": [ { "article": "Cevizli Kadayıf Tatlısı, tarihi çok eskilere dayanan gelenekselleşmiş Anadolu tatlılarının en önde gelenlerinden bir tatlı çeşididir. Türk mutfağında çok özel bir yeri olan kadayıf tatlısını sizlerde evinizde hazırlayarak, akşam yemeklerinden sonra ve özel davetlerinizde ikram edebilirsiniz. Çıtır çıtır kıvamı ve muhteşem lezzeti sayesinde sizi mahcup etmeyeceğinden emin olabilirsiniz. Kolay gelsin.

Cevizli Kadayıf Tatlısı malzemeleri
Şerbeti için
Cevizli kadayıf tatlısı nasıl yapılır?

Tatlının şerbetini hazırlamak için, geniş bir tencerenin içinde şeker ile suyu eriterek ocağa kaynamak üzere alıyoruz. Yaklaşık 20 dakika kısık ateşte kaynadıktan sonra üzerine limonu ekliyoruz. Şerbetimiz yeterli koyuluğa ulaştığında altını kapatarak soğumak üzere bir kenara alıyoruz.

Tel kadayıfları geniş bir kabın içinde parmaklarımızın ucu ile tel tel ayırıyoruz. Küçük bir yağ tavasında margarini veya tereyağını eritip üzerine sıvı yağı da ekleyerek bir miktar kızarmasını sağlıyoruz. Daha sonra bu yağı kadayıfın üzerine gezdirip, her kadayıfların her bir telinin güzelce yağlanması için elimizle karıştırıyoruz. Yağlama işleminin ardından kadayıfları iki eşit parçaya ayırıyoruz. Geniş bir fırın kabının içine kadayıfın yarısını avuç içimizle bastırarak sıkı bir şekilde döşüyoruz. Üzerine ceviz içimizi her tarafını kaplayacak şekilde seriyoruz. Kadayıfın diğer yarısını ise cevizlerin üzerine yine avuç içimizle sıkı sıkı bastırmak suretiyle döşüyoruz. Kadayıfı tıpkı kek dilimler gibi kare şeklinde dilimliyoruz. Ardından 150 derecede, önceden ısıtılmış fırında, altı üstü pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Fırından çıktıktan yaklaşık 10 dakika sonra, yani fırından çıktığı kızgınlığı geçtiği zaman soğuyan şerbetini döküyoruz. Kadayıfın yenebilecek kıvama gelmesi 3.4 saati bulabilir. Şerbetini çektikten sonra, tatlımızı istediğiniz gibi süsleyerek veya sade bir şekilde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }