{ "title": "Cevizli İncir Tatlısı", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/cevizli-incir-tatlisi.gif", "date": "19.01.2024 15:00:10", "author": "SEBAHAT COŞGUN", "article": [ { "article": "Cevizli incir tatlısı, az zahmetle çok kısa sürede hazırlayabileceğiniz, sağlıklı olduğu kadar besleyici de bir meyve tatlısı çeşididir. Ayrıca incir ve cevizin insan sağlığına sayılamayacak kadar çok faydası vardır. Çocuklarınızın severek bu besinleri tüketmesini sağlamak için böyle bir tatlı hazırlayabilirsiniz. Meyveli bir tatlı olmasından dolayı şerbetli tatlılara kıyasla çok daha hafif bir tatlıdır. Özellikle yaz iftarlarında ve özel davetlerinizde çekinmeden ikram edebilirsiniz. Kolay gelsin.

Cevizli İncir Tatlısı Malzemeleri
İçi için malzemeler
Cevizli İncir Tatlısı Nasıl Yapılır?

Öncelikle, iki su bardağı sütü derin bir tencerenin içinde elimizi yakmayacak kadar ısıtıyoruz. İncirleri bu ılık sütün içinde bir saat kadar bekletip yumuşamasını sağlıyoruz. Daha sonra incirlerin içini sap kısmından acıyoruz. Cevizlerin üzerine tarçın gezdirip karıştırıyoruz. Daha sonra incirlerin içlerine dolduruyoruz. Diğer incirlere de aynı işlemi uyguladıktan sonra pişireceğimiz tencereye, incirlerin doldurduğumuz kısımları yukarıda olacak şekilde diziyoruz. İki bardak su ile toz şekeri bir kabın içerisinde eritiyoruz. Bu şekerli suyu incirlerin dibine yavaş bir şekilde koyduktan sonra, tencereyi ocağa alıyoruz. Tencerenin kapağı kapalı vaziyette yaklaşık 15 dakika kadar pişiriyoruz. İncirler şerbetini çekmiş olacaktır. Daha önceden incirleri yumuşatmak için kullandığımız sütün kalan kısmını üzerine ilave ediyoruz. İncir tatlımızı soğuduktan sonra, buzdolabına kaldırarak, servis edeceğimiz zamana kadar çıkarmıyoruz. Kaymak veya dondurma ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }