{ "title": "Cevizli Gül Tatlısı", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/Cevizli-Gul-Tatlisi-28.jpg", "date": "20.01.2024 15:29:45", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Cevizli gül tatlısı: zaman alan ve yorucu bir tatlıdır. Müthiş bir görselliğe sahiptir. Üstelik hamuruna kırmızı gıda boyası eklediğinizde kırmızı güller elde edebilir servis yaptığınız kişileri şaşırtabilirsiniz. Cevizli gül tatlısını bayramlarda da servis yapabilir bir değişikliğe imza atabilirsiniz. Şerbetli tatlılar arasında en hafif tada sahip olan tatlıların ilk sıralarında yer almaktadır. Cevizli gül tatlısı misafir alımlarında ve kadın günlerinde de oldukça ilgi çeken ve tadının yanı sıra görünümü ile hayran bırakan bir tatlıdır. Sizde sevdiklerinize cevizli gül tatlısı sunumunda bulunmak istiyorsanız kendi mutfağınızda kendi ellerinizle yapmak bu tarif ile çok kolay. Bütün bayanlara cevizli gül tatlısını denemelerini tavsiye ediyoruz. Vazgeçemeyeceksiniz. Şimdiden kolay gelsin.

Cevizli gül tatlısı için gerekli malzemeler
Şerbeti için
Cevizli gül tatlısı nasıl yapılır?

Öncelikle yoğurma kabını alın ve irmiği içerisine koyun. Margarin ve sıvı yağ eşliğinde yoğurun. İrmik, margarin ve sıvı yağı yoğurduktan sonra yoğurdu ilave edin ve biraz daha yoğurun malzemeler biraz bütünleşince içerisine vanilyayı, kabartma tozunu ve unu yavaş yavaş ekleyin. Hamur kulak memesi yumuşaklığına ulaştığında un eklemeyi durdurun. İyice hamuru yoğurun. Hamur yoğrulunca 5 dakika hamuru dinlendirin. Hamur dinlendikten sonra hamurun dörtte birini kopararak elinizde yuvarlayın. Merdane ile açın. Hamur 2 cm kalınlığında olmalı. Hamur kalınlığı ayarlanarak büyük bir daire şeklinde merdane ile hamuru açtıktan sonra çaydanlık kapağını hamura bastırarak daire oluşturun. Hamurları bu şekilde keserek daireler oluşturulduktan sonra daireyi yuvarlayın ve tam ortadan bıçakla kesin. Kesilirken hamurun ortasında oluşan düz zemini aşağı gelecek şekilde koyarak gül şeklini kolay bir şekilde elde edebilirsiniz.

Fırın tepsisini yanınıza alın ve dibini biraz yağlayın. Elinizle yağı tepsi dibine yayın. Sonra yapılan gül şekillerini tepsiye tek tek dizin. Fırın tepsisine dizilen güllerin içine dövülmüş ceviz serpiştirin. Tüm işlemler tamamlandıktan sonra tepsiyi önceden 180 derece ısıtılmış fırına sürün. Yaklaşık 25 dakika kadar pişirin. Fırındaki gül hamurları pişene kadar sizde gül tatlısının şerbetini hazırlayın. Derin bir tencere içerisine şekeri ve suyu koyarak ocağın altını yakın. Şeker ve suyu iyice karıştırın ve içerisine bir miktar limon sıkın. Şerbet kaynadıktan itibaren süre tutarak 15 dakika kısık ateşte tencerenin kapağı açık vaziyette pişin. Bu işlem şerbetin daha koyu bir hal almasına fayda sağlayacaktır. Şerbet piştikten sonra pişen gül hamurları üzerine gezdirerek dökün. Ilık şerbeti sıcak hamurun üzerine dökerseniz çok daha lezzetli olur. Artık cevizli gül tatlısını tabaklara alıp servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }