{ "title": "Ceviz Tatlısı", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/ceviz-tatlisi.gif", "date": "19.01.2024 11:31:22", "author": "seval sarıboya", "article": [ { "article": "Ceviz Tatlısı, Kışın sıcacık bir çay veya kahve içerken, pencereden bakarken dışardaki yağan kar ve yağmuru izlerken içimizi ısıtacak ceviz tatlısı ile devam edelim. Şükür Rabbimize bizlere böyle güzel nimetler verdiği için. Cevizin olduğu her şey güzeldir, böyle de şerbetli tatlılar ile birleşirse. Aslında bilindiği üzere ceviz pek çok derde devadır. Hünerli hanımlar, aynı anda pek çok şey düşünebiliyor ve ister yemekten sonra ister çay saatleri içinde sunumu da çok şık olan tatlılardan biridir. Ceviz tatlısı diğer tüm tatlılar arasında gölgede bırakacak kadar tadına bakan herkesin hemfikir olduğu bir lezzet tadına varacaklardır. Çay saatleri arasında olduğu kadar bir misafir geleceği zaman tarif defterinizden yaparak gelecek konuklarınız için hazır bir yiyeceğiniz bulunur. Bol sohbetli ve neşeli sofralarda başka bir tarifimizle beraber olma dileklerimizle, sağlıklı ve huzurlu bir hafta dileriz.

Ceviz Tatlısı Malzemeleri
Şerbeti için
Ceviz Tatlısı Üzeri için
Ceviz Tatlısı Nasıl Yapılır?

Ceviz tatlımıza şerbetimizi yapmakla başlayalım. Geniş bir tencereye şekeri ve suyu alıp, karıştırarak kaynatalım. Koyulaşmaya yakın limon suyunu ilave edelim. Yaklaşık 5-6 dakika sonra ocaktan alarak, bir kenarda soğumaya bırakalım. Daha sonra diğer tarafta, karıştırma kabımıza unu alalım. İçine sırası ile sıvıyağı, yumurta, vanilya, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edelim. Hamur kıvamına gelene dek yoğuralım. Eğer hamur cıvık olursa yarım çay bardağı galeta unu eklenebilir. Hazırladığımız hamuru üzerine bir bezle örtüp, yaklaşık yarım saat dinlendirelim. Daha sonra dinlendirdiğimiz hamuru ceviz büyüklüğünde olacak şekilde parçalar koparalım. İçine kırık cevizleri alalım, hamurun uç kısımlarını üst tarafta birleştirelim. Yağladığımız fırın tepsimize dizelim. Önceden 170 derecede ısıttığımız fırınımıza verelim. Hamurun üzeri kızarana kadar pişirelim. İlk sıcak dumanı çıkar çıkmaz soğuk şerbeti dökelim. Ardından krem şantiyi sürüp, tarçın döküp buzdolabında dinlendirelim. İstenilen şekilde kesip soğuk olarak ikram edebilirsiniz.

Afiyet osun.
" } ] }