{ "title": "Bursa Tatlısı", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/Bursa-Tatlisi-17.jpg", "date": "20.01.2024 20:07:46", "author": "Yasemin Akdaş", "article": [ { "article": "
Bursa tatlısı, Türkiye'nin hemen her şehrinde olduğu gibi Bursa ilinin de kendine has yöresel lezzetleri arasında bulunmaktadır. Sebze yemeğinden çorbalara, et yemeğinden salata çeşitlerine, tatlılarına kadar Bursa kenti, kendini diğer şehirlerden ayrıcalıklı yapmıştır. Marmara Bölgesinde bulunan Bursa şehri, bulunduğu coğrafi şartlar itibariyle zengin bir mutfak kültürüne sahiptir. Bursa mutfağında tatlılarda şeker yerine genellikle pekmez kullanılmıştır ki bu hem çok sağlıklı hem de o senelerde şekere nazaran daha ekonomik bir çözüm olmuştur.

Tariflerin ekonomik olduğu kadar da pratik olması da bir diğer husustur. Aşağıda Bursa tatlısı olan süt helvası da oldukça kolay, pratik ve ekonomik unutulmaz bir lezzettir.

Bursa tatlısı olan süt helvası için gerekli olan malzemeler
Bursa tatlısı Nasıl Yapılır?

Tereyağını bir tavaya alıp kısık ateşte ocakta eritip, eridikten sonra unu üzerine ekleyip bir süre kavurun. Unu kavururken sürekli karıştırmanız gerekir. Dibine tutmaması ve yanmaması için sürekli karıştırmaya devam edin. Diğer taraftan ayrı bir tencerede de sütü kaynatıyoruz. Un pembeleşince, kavrulunca diğer tarafta kaynamış sütü azar azar ekleyip iyice karıştırıyoruz. Eğer sürekli karıştırılmazsa un topaklanabilir, ununun topaklanmaması için sürekli karıştırın. Bu arada fırını 180 dereceye ayarlayıp ön ısıtma yapın. Sütün tamamını una ekledikten sonra biraz daha elde ettiğimiz karışımı kaynatıp şekerini ekleyip, altını kapatıyoruz. Daha sonra bir borcama yaptığımız karışımı eşit miktarda yayıyoruz ve üzerine bir miktar tereyağı gezdiriyoruz. Daha sonra 180 derece önceden ısıtılmış fırına sürüp üzeri kızarana kadar fırında pişiriyoruz. Lezzetli ve mis gibi nefis Bursa tatlısı olan süt helvası yemeğe hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }