{ "title": "Burma Kadayıf Tatlısı", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/Burma-Kadayif-Tatlisi-87.jpg", "date": "20.01.2024 04:34:41", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Burma kadayıf tatlısı, Burma kadayıf yapımı zannedildiği kadar zor değildir. Artık bayramlarda veya özel günlerde kendi tatlınızı kendiniz yapabilirsiniz. Özellikle bayramlarda yapılan ve ikram edilen burma kadayıf oldukça lezzetlidir. Büyük küçük herkesin damak zevkine hitap etmektedir. Burma kadayıf tatlısı Gaziantep'in muhteşem yöresel tatlılarından biridir. Fıstıklı burma kadayıf ülkemizde oldukça büyük öneme sahiptir. Özel günlerde misafirleri ağırlarken de sunum yapabilir ve kendinizin yaptığını altına dip not düşebilirsiniz. Böylece misafirlerinizin hayranlığını kazanarak tam not almanızda fayda sağlayabilirsiniz. Burma kadayıf tatlısı besleyici ve doyurucudur. Burma kadayıf tatlısını çoğu zaman pastanelerden alarak bazen kafamızda soru işaretleri oluşarak tüketiriz. Artık burma kadayıfı evinizde yapıp gönül rahatlığı ile nerede üretildi ve ne şekilde yapıldı sorularına son verebilir ve tüketebilirsiniz. Sizde ailenize, eş, dost ve çocuklarınıza burma kadayıf tatlısı yapabilir gönül rahatlığı ile tüketmelerini sağlayabilirsiniz. İşte burma kadayıf tatlısı tarifi. Mutlaka denemelisiniz. Şimdiden kolay gelsin.

Burma kadayıf tatlısı için gerekli olan malzemeler
Şerbeti için
Burma kadayıf tatlısı nasıl yapılır?

Taze kadayıfları elinizle açın ve tel tel bir hale getirelim. Kadayıfların aralarına fıstık serpiştirerek kadayıfın bolca Antep fıstığına bürünmesini sağlayalım. Fıstıklar ayarlandıktan sonra kadayıfı burarak şekillendirin. Sade yağ ile fırın tepsisini yağlayın. Burma haline getirilen kadayıfları tepsinin ortasından itibaren dışa doğru yerleştirmeye başlayın. Baktığınızda yuvarlağın büyüyerek tepsiye yayılması gibi bir görünüm oluşturun. Orta hararetli bir ocak üzerinde tepsiyi çevirerek kadayıfın kızarmasını sağlayın. Burma kadayıfların bir yüzü kızardıktan sonra tepsideki yağı bir kaba dizin. Burma kadayıfın diğer yüzünü de kızartın ve ocaktan alın. Artık burma kadayıfın şerbetini hazırlayın. Derin bir tencere içerisine suyu ve şekeri koyarak ocağın altın yakın. Birkaç damla limon suyu da ekleyerek kısık ateşte şerbeti 10 ile 15 dakika arasında kapağı açık bir şekilde pişirin. Burma kadayıf sıcakken sıcak şerbeti üzerinde gezdirin. Şerbeti kadayıf içerisine ilave ettikten sonra soğumaya bırakın. Artık burma kadayıf tatlısı hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }