{ "title": "Bumbada Tatlısı", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/bumbada-tatlisi.gif", "date": "21.01.2024 08:40:16", "author": "Merve Türk", "article": [ { "article": "
Bumbada Tatlısı, ismini davul şekline benzemesi açısından kelime anlamı olarak \"Davul\" isminden esinlenerek almıştır. Gerçekten bu tatlıyı yaptığınızda ortaya çıkan manzara pek çok davulun üstlerine çikolata damlaları akmış hâlde tepside dizilmiş gibi görünmesidir. Çay ikramlarının yanında ne yapmalıyım ne pişirsem gibi sorularınızı yok etmek için bu lezzetli tarifi deneyebilirsiniz. Malzemeleri açısından biraz çeşitlilik ihtiva etse de farklı lezzetleri denemek isteyenlerin uygulamaktan kaçınmayacakları hoş bir tatlı olacaktır. Tatlı hamurunu hazırlarken yoğurma işlemi yapacağınızdan fazla sert ve vurarak yoğurmamalısınız. Zira tatlı hamurları orta yumuşaklıkta bir hamur olması gerekmektedir.

Yaptığınızda lezzetinden vazgeçemeyeceğiniz Bumbada Tatlısı tarifini kolayca deneyebilirsiniz. İşte tarifi.

Bumbada Tatlısı Malzemeleri 8 Kişilik
İç harcı için
Şerbeti için
  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
Üzeri için
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 paket çikolata sosu
  • Toz fıstık
Bumbada Tatlısı Nasıl Yapılır?

Bumbada tatlısı şerbetli bir tatlı olması münasebetiyle şerbetinin hazırlanması icab etmektedir. Bir tencereye su ve şeker ilave ettiğiniz karışımı kaynayana kadar orta ateşte pişirelim. Kaynadıktan sonra altını kapatalım.

Soğumaya bıraktığımız şerbet beklerken iç harcını yoğurmaya başlayalım. İç malzemelerden yumurta akı, toz şeker ve Hindistancevizini yoğurma kabında azar azar süt ilavesi ederek yoğuralım ve hamuru bir kenarda bekletelim. Ana hamurumuzu yoğurmak için ise yoğurma kabına margarin, yumurta, sıvıyağ, şeker ve kakaoyu ekleyerek elimizle iyice harman olana kadar karıştıralım. Ardından un, vanilya ve son olarak kabartma tozunu da ekleyerek ele yapışmayan orta yumuşaklıkta bir hamur elde edelim. Oluşan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayalım. Hamuru içliköfte yaparkenki gibi içini açarak Hindistancevizi karışımından ekleyelim. Elimizle yuvarlayarak tepsiye dizelim.

Tüm hamur parçalarına bu işlemi uygulayarak önceden ısıtılmış fırında 175 derecede pişirelim. Üzerleri kızarana kadar pişen kurabiyelerin ilk sıcaklığı çıkar çıkmaz soğuttuğumuz şerbeti üzerine dökelim ve şerbetin iyice emilmesini bekleyelim.

Bumbada tatlısı şerbetini iyice çekerken bir yandan da hazır çikolata sosunu 2 su bardağı sütle pişirelim ve kurabiyelerin üzerine sürelim ve son olarak toplarımızın üzerlerini yeşil fıstıkla süsleyerek servis yapalım.

Afiyet Olsun.
" } ] }