{ "title": "Bülbül Konağı Tatlısı", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/bulbul-konagi-tatlisi.gif", "date": "20.01.2024 06:25:49", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Bülbül konağı tatlısı, özel günlerinizde, bayramlarda rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Sizleri biraz oyalasa da buna değdiğini göreceksiniz. Özellikle yufka açmayı bilmiyorsanız, bu tatlıyı hazırlamanızı tavsiye ederiz. Sizleri hem görüntüsüyle hem de lezzetiyle kendine hayran bırakacaktır. Tatlımız biraz zor gibi görünse de sadece sizi oyalayacaktır. Aslında hamuru hazırlandıktan sonra oldukça kolay yapıldığını, eğlenceli olduğunu göreceksiniz. Dilerseniz bülbül konağı tatlısını birlikte hazırlayalım.

Bülbül konağı tatlısı için gerekli malzemeler
Şerbet malzemeleri
Üzerleri için
Bülbül konağı tatlısı nasıl yapılır?

Öncelikle hamur malzemeleriyle yumuşak kıvamda bir hamur hazırlayacağız. Uygun bir kabın içine tereyağını, sıvıyağı, yumurtaları, pudra şekerini, irmik, bir fiske tuz, vanilya ve kabartma tozunu koyun. Bunları iyice karıştırın. Bu malzemeler iyice özdeşleşince unu azar azar ilave ederek, hamuru yoğurmaya başlayın. Kıvamı yumuşak olan bir hamur elde etmelisiniz. Bu nedenle unu yavaş koyun. Sertleşirse hamura şekil vermeniz zor olur. Tatlınızda istediğiniz gibi olmaz. Hamurunuz hazırsa, merdaneyi kullanarak yaklaşık yarım cm kalınlığında açın. Bundan çay bardağının ağzıyla daire şeklinde parçalar kesin. Bu daire şeklinde hamurların yarısından, orta kısmını sürpriz yumurta kabıyla keserek simit şeklini elde edin. Şimdi bir tane yuvarlak hamur ve simit şeklindeki hamuru üst üste koyarak, içi boş yuva şeklinde hamur kalıpları elde edin. Bunların arasına ayırdığınız yumurtayı sürerek birbirine yapışmasını sağlayın. Dilerseniz hamurların üzerine de yumurta sarısından sürebilirsiniz.

Bu arada fırınınız 175 dereceye ayarlayarak ısıtmaya başlayın. Hamurları fırın tepsisine dizin ve pişmesi için fırına koyun. Üzerleri hafif kızarıncaya kadar pişirin. Bir tarafta şerbet malzemelerini tencerede karıştırın. Fırında hamurla pişerken, şerbeti kaynamaya bırakın. Hamurları pişince fırından alın ve ılınmaya bırakın. Ilık hamurların üzerine, sıcak şerbeti gezdirin ya da sıcak şerbetin içine hamurları atarak, 1 dakika kadar tutup kevgirle çıkarın. Bunları bir tepsinin içine alın. Şimdi kalan şerbeti üzerine dökebilirsiniz. Bülbül konağı tatlısının her birine yarım ceviz ve hazırladığınız kremadan koyun. İsterseniz yumurta akıyla hazırlanmış hazır krem şanti kullanabilirsiniz. Krema ya da krem şantiyi tatlınızı servis ederken koyarsanız, daha uygun olur. Misafirlerinizin beğeneceği bir tatlı hazırladınız. Tatlınızı servise hazırlayabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }