{ "title": "Bisküvili Sütlü Tatlılar", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/biskuvili-sutlu-tatlilar.gif", "date": "21.01.2024 20:36:19", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Bisküvili tatlılar, yapılışı oldukça pratik olan bir tatlı türüdür. Çat kapı gelen misafirler için bile kolaylıkla yapılarak çayın yanında servis yapılabilir. Büyük küçük herkesin severek tükettiği bisküvili tatlılar diyet yapanlar için ara öğün olarak da tüketilebilir. Çocuklar için harika atıştırmalık olacak bisküvili tatlılar nasıl yapılıyor? Hangi malzemeler kullanılıyor? Hazırlama aşamaları nasıl? Hep beraber göz atalım.

Kedidili Ekler

Kedidili Ekler İçin Gerekli Malzemeleri
Kreması için
Üzeri için
Kedidili Ekler Nasıl Yapılır?

Kedidili ekler yapmaya ilk olarak kremayı hazırlayarak başlayın. Uygun bir tencerenin içine süt, un ve toz şekeri ekleyerek önce karıştırın. Malzemeler karıştıktan sonra tencereyi orta hararetli ocağa alarak krema göz göz olana kadar devamlı karıştırarak pişirin. Kremayı ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ekleyin. Mikser yardımı ile 3 dakika kadar daha karıştırın.

Bisküvileri ıslatmak için 1 su bardağı süt ve 2 yemek kaşığı toz şekeri çukur bir kabın içinde karıştırın. Bisküvilerin alta gelecek yerlerini sütlü karışıma batırın. Bisküvilerin kırılmamasına dikkat edin.

Süte batırdığınız bisküvileri düz bir servis tabağına dizin. Bisküvilerin yarısına muhallebi dökün, diğer yarısını muhallebinin üzerine kapatın. Çikolata sosunu üzerindeki tarife uygun şekilde pişirin. Çikolata sosunu muhallebinin üzerine kapattığınız bisküvilerin üzerine gezdirin. Son olarak üzerlerini Hindistan cevizi ve toz Antep fıstığı ile süsleyip, kedidili ekler pastayı buzdolabına alarak 2 saat kadar bekletin. 2 saat sonra kedidili ekler pasta servis için hazır.

Afiyet olsun.

Burçak Bisküvili Pasta

Burçak Bisküvili Pasta İçin Gerekli Malzemeleri

Pastanın Tabanı için
Pastanın Üzeri için
Muhallebisi için
Burçak Bisküvili Pasta Nasıl Yapılır?

Bisküviler, ceviz ve fındık mutfak robotuna alın ve un haline gelene kadar ezin. 2 yemek kaşığı kakaoyu ekleyerek karıştırın. Margarini eriterek un haline gelen malzemelerin üzerine dökün. 1 su bardağı süt ekleyip homojen bir şekilde karıştırın. Son olarak tarçını ilave edin. Elde ettiğiniz karışımı dikdörtgen borcam tepsiye dökerek bir kaşık yardımı ile yayın. Muhallebisi için, süt, pirinç unu, nişasta, yumurta sarısı, margarin ve toz şekeri uygun bir tencereye alarak devamlı karıştırarak pişirin. Muhallebi göz göz olduktan sonra ocaktan alın. Muhallebiyi sıcakken bisküvili harcın üzerine dökün. Pastanın üzerini kakao ile süsleyin. Hazır hale gelen pastayı buzdolabında en az 4-5 saat beklettikten sonra servis yapın.

Afiyet olsun.

Bisküvili Hızlı Pasta

Bisküvili Hızlı Pasta İçin Gerekli Malzemeleri
Bisküvili Hızlı Pasta Nasıl Yapılır?

Bisküvileri bir poşete alarak merdane ile iyice ezin. Kremşantiyi süt ile çırptıktan sonra 10 dakika kadar buzdolabında dinlendirin. Ezdiğiniz bisküvileri çukur bir kabın içine alın. Üzerine ceviz, kuru üzüm, süt, kakao, pudra şekeri ve kremşantiyi ilave ederek tahta kaşık yardımı ile iyice karıştırın. Uygun bir tepsiye folyo kaplayıp, elde ettiğiniz karışımı folyoya döküp üzerine bastırın. Pastayı 3-4 saat buzdolabında beklettikten sonra servis tabağına ters çevirerek çıkartın. Bisküvili hızlı pasta servis için hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }