{ "title": "Bisküvili İrmik Tatlısı", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/biskuvili-irmik-tatlisi.gif", "date": "19.01.2024 07:41:35", "author": "Öznur TAŞPINAROĞLU", "article": [ { "article": "
Bisküvili İrmik Tatlısı, son derece pratik ve lezzeti de bir o kadar enfes bir tatlı çeşididir. Özellikle sütlü tatlılar diğer şerbetli tatlılara göre hazırlanışı pratik ve sindirimi kolay tatlılardır. Sık sık tatlı krizine giren biriyseniz eğer bisküvili irmik tatlısı hazırlayıp buzdolabında birkaç gün muhafaza edebilirsiniz. Aynı zamanda hazırlanması da kolay olan bu tatlıyı aniden gelen konuklarınıza çok çabuk hazırlayabilirsiniz.

Bisküvili İrmik Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
Bisküvili İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Bisküvili irmik tatlısını hazırlamak için orta büyüklükte bir pişirme kabı alalım ve içerisine sütü boca edelim. Sütün üzerine de şekeri ilave edip tel çırpıcı ile karıştıralım. Akabinde irmiği ve vanilyayı da tencerenin içerisine alıp ocağın altını kısık ateşte açalım. Kısık ateşin üzerine tatlının muhallebisini sürekli tel çırpıcıyla karıştırarak pişirelim ve muhallebi göz göz olunca tencerenin içerisine tereyağını aktarıp karıştıralım. Tereyağını tatlıya ilave ettikten sonra bir dakika daha muhallebiyi pişirip ocağın altını kapatalım.

Tatlının bisküvilerini bir karıştırma kabının içerisine alıp ufalayalım. Bu aşamada bisküvilerin toz gibi olmasını istemiyor iseniz fazla toz haline getirmeden ufalayım. Ufalanmış olan bisküvilerin içerisine toz tarçını ve dövülmüş ceviz içini ilave edip karıştıralım. Karıştırdığımız bisküvili harcı bir borcamın veya şekilli bir kalıbın en alt kısmına serpiştirelim. Bisküvilerin üzerine de muhallebinin yarısını boca edip spatula ile düzleştirelim. Muhallebinin üzerine de bisküvili harçtan serpiştirelim ve kalan muhallebiyi de bisküvilerin üzerine dökelim.

Tatlının en üst kısmına kalan bisküvili harcı düzgün bir şekilde yayalım ve tatlıyı süsleme işlemine geçelim. Tatlıyı süslemek için bir tane muzun kabuklarını soyalım ve dilimleyip bisküvilerin üzerine dizebilirsiniz. Muz yerine çilek veya kivi de kullanabilirsin. Hazır hale gelmiş olan bisküvili irmik tatlısını buzdolabına kaldırıp soğumasını bekleyin ve soğuduktan sonra dilimleyip sunum yapalım.

Afiyet olsun.

Dip Not; Azu ederseniz eğer tatlıyı tek sıra halinde de hazırlayabilirsiniz. Bunun için bisküvili harcın yarısını borcamın an altına serpiştirebilir ve üzerine muhallebinin hepsini boa edebilirsiniz. Kalan bisküvili harcı da muhallebinin üzerine döküp işlemi bitirebilirsiniz.
" } ] }